"Eskişehir Türkiye'nin en kolay yatırım yeri"

“Eskişehir Türkiye’nin en kolay yatırım yeri”
Türkiye Ekonomi Bankası’nın (TEB) illerin potansiyellerini ortaya çıkarmaları için düzenlediği "İller İçin Gelecek Stratejisi" konulu konferans Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz...

Türkiye Ekonomi Bankası'nın (TEB) illerin potansiyellerini ortaya çıkarmaları için düzenlediği "İller İçin Gelecek Stratejisi" konulu konferans Anemon Otel'de gerçekleştirildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in, yerli ve yabancı yatırımcıların en kolay yatırım yapacakları yer olduğunu söyledi. Büyükerşen, yaptığı konuşmada, Eskişehir'in, Türkiye tüketiminin yüzde 70'ini oluşturan bir bölgenin önde gelen kenti olduğunu belirterek, Eskişehir'in iki devlet üniversitesi ile teknolojik ve bilimsel gelişmelerin yürütüldüğü bir kent olduğunu kaydetti. Sanayileşmenin gelişmesinde KOBİ'lerin önemli olduğunu ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu: "Eskişehir, yerli ve yabancı yatırımcıların en kolay yatırım yapacakları yerdir. Ancak, 3 önemli nokta kaçırılmamalıdır. Kentin mevcut havaalanının uluslararası standartlara ulaştırılması gerekir. Eskişehir, sanayiye doymuş Marmara bölgesi ile karayolu ulaşımının yanında doğrudan bir limana karayolu ile bağlanmalıdır. İstanbul-Eskişehir karayolu bir an önce yapılmalıdır. Hızlı tren çalışmaları hemen bitirilmelidir. Kent nüfusu 2010'da 800-900 bine ulaşacaktır. Toplu konut politikasının disipline edilmesi gerekir. Toplu konutla kent göç almaya başladı. Bu göçü karşılayacak sanayi ve istihdam olmazsa büyük bir asayiş sorunu gündeme gelecektir. Bugünkü göç artışının hızıyla mevcut yatırımların hızı nüfusun getireceği iş talebini karşılayacak gibi görünmüyor."
"ESKİŞEHİR'İ ANADOLU'NUN BİR KAPISI OLARAK
GÖRÜYORUZ"
TEB Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, inovasyon ve stratejik ortaklıkların öneminin artmaya başladığını belirterek, TEB'in finans ve reel sektör ilişkisinin sadece ticari bir ilişki olarak kalmaması için çalıştıklarını kaydetti. Sektör ve bankalar arasında güvene dayalı bir ilişkinin de olması gerektiğini ifade eden Boz, şöyle konuştu: "Bu çerçevede KOBİ'lere yönelik çalışmalar yapmaya başladık. Katma değeri yüksek mallar üretmek zorundayız. Dünyada rekabet artıyorsa dünya ölçeğinde rekabet yapmak zorundaysanız ucuz ve kaliteli mal üretmek yetmiyor. İller için strateji projesini geliştirdik. Bu tarz bir projenin 1950 Japonya gelişmesine katkı sağladığını öğrendik. Eskişehir'i Anadolu'nun bir kapısı olarak görüyoruz. Eskişehir'de sanayileşmenin her geçen gün arttığını ve inovasyon konusunda hareketlenmelerin olduğunu belirledik. Bu çalışma Türk ve yabancı yatırımları kente çekecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.