"Eskişehir'de 6-0 kazanacağız"

“Eskişehir’de 6-0 kazanacağız”
22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak genel seçim nedeniyle İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılan Abdülkadir Aksu, AKP’de Eskişehir’den aday adayı olan isimler hakkında "temayül yoklaması" yapmak amacıyla dün Eskişehir’e geldi....

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak genel seçim nedeniyle İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılan Abdülkadir Aksu, AKP'de Eskişehir'den aday adayı olan isimler hakkında "temayül yoklaması" yapmak amacıyla dün Eskişehir'e geldi. Aynı zamanda AKP'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yapan Aksu, partililere hitaben yaptığı konuşmada Eskişehir'de 6-0 kazanmak istediklerini söyledi.
Abdülkadir Aksu'nun konuşmasından önce kürsüye gelen İl Başkanı Murat Canözer, "ne kadar ağır olursa olsun demokrasinin yükünü taşımak bizim için onurdur" diyen bir genel başkanın il başkanı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında 22 Temmuz akşamında en iyi sonucu almak için var güçleriyle çalışacaklarının altını çizdi. Daha sonra kürsüye çıkan Abdülkadir Aksu muhalefete yüklendi. "Bugün 19 Mayıs, çok önemli bir gün" diyerek sözlerine başlayan Aksu, yapacakları temayül yoklamasının parti içi demokrasiye ne kadar büyük önem verdiklerinin göstergesi olduğunu anlattı.
Önceki gün Van'da bulunduklarını ve yüz binlerin Türk bayraklarıyla kendilerini karşıladıklarını anlatan Aksu, "önce Erzurum'da sonra da Van'da büyük bir sevgi ve ilgiyle karşılandık. Halk Meclisten kaçarak Cumhurbaşkanlığı seçimini kilitleyenleri biliyor, tanıyor. Madem Cumhurbaşkanını böyle seçemiyoruz, 'halka gidelim, halk seçsin' dedik, onu da kabul etmediler. Kendi milletinden kaçan, onun iradesinden korkan siyasilere halk en iyi cevabı seçim sandığında verecektir. Bunlar, milli irade kaçkınıdır. Millet, kendilerinden ürkenlere, kendilerinden kaçanlara en iyi dersi çok yakın bir zamanda, 22 Temmuz'da seçim sandığında verecektir" dedi.
Seçim koordinasyon merkezi'nin de tüm kente hayırlı olmasını dileyen Aksu, "Eskişehir'de en iyi sonucu alacağımıza inanıyorum. En iyi sonuç da kuşkusuz 6-0'dır" diyerek sözlerini noktaladı.
Daha sonra aday adayları tek tek tanıtıldı, ardından da temayül yoklamasına geçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.