Eskişehir'de bayram öncesi kesimhane denetimi

Eskişehir'de bayram öncesi kesimhane denetimi
Eskişehir'de Kurban Bayramı öncesi kesimhanelerde detaylı denetim gerçekleşti.

Yaklaşan kurban bayramı öncesi ilimizde hizmet veren kesimhaneler 20.05.2024 tarihinde İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su ürünleri Şube Müdürü Mehmet Yurt ile şube müdürlüğü personeli tarafından denetlendi.

Halkın sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacının karşılanması, güvenli gıdaya erişiminin güvence altına alınması için kesimhanede yapılan denetimde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tüm detayları inceledi. Kesimhanede görevli resmi veteriner hekim ve kesimhane sorumlu veteriner hekimi ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde ortamın teknik ve hijyenik koşulları, kasaplık hayvanların kesimhaneye geliş evrakları, işletme padokları, kesim salonu, sakatat bölümleri, soğuk depolarında incelemeler yapıldı, işletmede tutulması gereken evraklar kontrol edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, kesimhane denetim çalışmalarına ek olarak kesimhane sorumlularına genel hijyen ve özel hijyen gereklilikleri, ekipman ile ilgili hususlar, kesim esnasında hayvan refahının sağlanması, personel hijyeni konularında bilgilendirme yapıldığını, özellikle Kurban Bayramı öncesinde gıda işletmelerinde alınması gereken tedbirlerin personele hatırlatıldığını söyledi. İl Müdürü Gümüş, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince kesimhane denetimlerinin devam edeceği bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.