Eskişehir'de çile bayramda ikiye katlandı

Eskişehir'de çile bayramda ikiye katlandı
 Muhabir
Ramazan Bayramı tatilinde Eskişehir’e gelen turist yoğunluğu esnafların işlerini olumlu yönde etkilerken trafik akışını zora soktu.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Eskişehir turist akınına uğrarken taksici esnafının işleri de arttı. Taksici esnafları bayram süresince işlerinin güzel olduğunu fakat şehre gelen misafirlerin geçmiş yıllara göre daha fazla olmasından kaynaklı trafikte sıkıntı yaşadıklarını kaydettiler.

“TRAFİĞİN BU DURUMU TAKSİCİLERİ DEĞİL MÜŞTERİLERİ MAĞDUR ETTİ”

Normal zamana göre işlerinde artış olduğunu fakat trafik yoğunluğunun vatandaşları mağdur ettiğine dikkat çeken taksici esnafı Murat Yücel, “Bayramda şehirde bir turist yoğunluğu vardı fakat dışarıdan çok fazla araba geldiği, trafik yoğunlaştığı için çok fazla çalışamadık. Normal zamana göre işlerimiz arttı fakat trafik tıkandığı için zorluk da yaşadık. Örneğin 3-5 kilometrelik bir mesafeye gidiyoruz ama dönüşte yarım saat geçiyor. Normal günlerde bu süre daha kısa. Trafiğin bu durumu taksicileri mağdur etmekten ziyade müşterileri mağdur etti. Ben 5-10 dakikada bırakacağım yolcuyu daha uzun sürede bırakmak zorunda kaldım, taksi bekleyenler daha uzun süre beklemek zorunda kaldı. Taksici arkadaşlarımızla birbirimize yardımcı olduk. Birimiz doluysa diğer taksideki arkadaşlarımıza yönlendirdik” diye konuştu.

“BU BAYRAM ESKİŞEHİR’İN KALDIRACAĞINDAN FAZLA BİR TURİST VARDI”

Taksici esnafı Dinçer Önal ise, normalin üstünde bir turist olmasından kaynaklı trafik yoğunluğunu normal karşıladıklarını belirtti. Önal, “Bayram çok güzel geçti, bayram yoğunluğu da vardı ama bazı sıkışıklıklar oldu. Özellikle Sazova Parkı ve Balmumu Müzesi civarında trafik yoğunluğu oldu ama ciddi anlamda olumsuz etkilemedi. Yoğunluk gidiş-varış süremizi belli bir ölçüde uzattı. Bunu da normal gördük çünkü bu bayram Eskişehir’in kaldıracağından fazla bir turist vardı. Şehirdeki yoğunluk bayramda bize artı yazdı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.