Eskişehir'de fotoğrafçıların büyük şikayeti

Eskişehir'de fotoğrafçıların büyük şikayeti
 Muhabir
Fotoğrafçılık işiyle uğraşan kişilerin en büyük sıkıntısı serbest zamanlı (freelance) çalışan kişiler.

Fotoğrafçılık sektöründe serbest zamanlı (freelancer) çalışan kişiler, vergiye tabi fotoğrafçılık üzerine iş yapan esnafları olumsuz yönde etkiliyor. Fotoğrafçılık işiyle uğraşan Kıvanç Öztürkler, bu modelde çalışan kişilerin sektöre ve kendilerine zarar verdiğini anlattı.

YAZIN İŞ YAPAN, KIŞIN DURAN SEKTÖR

Genellikle yaz sezonunda, düğün sezonunda iyi iş yaptıklarını ifade eden Öztürkler, kış aylarının gelmesiyle beraber işlerinin durağanlaştığını söyledi. Öztürkler, “Düğün sezonun da bitmesiyle işlerimiz yavaşlamaya başlıyor. Bir yandan maliyetlerin artması bize zarar, maliyetlerimiz yükseliyor. Dolayısıyla müşteriye de yansıyor. Müşteriye yansıyınca da bu sefer insanlar daha ucuz yerler aramaya başlıyor” diye konuştu.

‘FREELANCE’ ÇALIŞMA MODELİ FOTOĞRAFÇILARI ETKİLİYOR

Kış ayının durağan geçtiği, yazın düğün sezonuyla işlerinin hareketlendiği bir sektör olduğunu vurgulayan Öztürkler, hiçbir vergi ödemeksizin, yalnızca bir fotoğraf makinasıyla düşük ücretler karşılığında düğün fotoğrafçılığı yapan freelancer çalışanların kendi işlerini etkilediğini belirtti.

Öztürkler, konu hakkında şunları söyledi: “Sektörde bizim en büyük sıkıntımız freelance çalışan arkadaşlar. Biz vergiye tabiyiz, kaydımız var. Burada dükkan kirası ödüyoruz, personel çalıştırıyoruz. Freelance çalışmasın kimse demiyorum ama bir birçok kişi eline bir fotoğraf makinası alıp daha düşük ücretlerle hizmet vermeye çalışıyor. Bu da piyasayı etkiliyor ve bu işle uğraşan, vergisini ödeyen arkadaşlarımızı zarara uğratıyor. Türkiye’de bir işten para kazanıyorsan bunun vergisini vermen lazım”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum