Eskişehir'de gece seferlerine taksiciler isyan etti

Eskişehir'de gece seferlerine taksiciler isyan etti
Eskişehir Şoförler Odası Başkanı Kadir Ağır, Eskişehir ulaşımında gece seferleri uygulamasının hayata geçmesi ile birlikte taksici esnafının mağduriyetlerinin arttığını söyledi.

Eskişehir’de ulaşımda gece seferleri uygulaması ile mevcut otobüs gece ring hatlarına Odupazarı ve Tepebaşı’na ilave seferler eklendi. Bu yeni uygulamayla gece çalışan araçların toplam sefer sayıları arttırılarak hizmet ettikleri bölgeler genişletildi ve daha kapsamlı bir hizmet sunulması sağlandı. Böylece otobüs seferleri sabaha kadar aralıksız sürecek. Tramvaylarda ise gece 00.00’da başlayacak seferler 02.30’da tamamlanacak. 15 Mayıs’ta uygulanmaya başlanan yeni düzenleme taksici esnafının işlerini olumsuz etkilemeye başladı.

“SEFER DÜZENLEMELERİ TAKSİCİ ESNAFIMIZI BİTİRDİ”

Bu uygulamanın taksici esnafının işlerinde yüzde 40’lara varan iş kaybına neden olacağını söyleyen Eskişehir Şoförler Odası Başkanı Kadir Ağır, şöyle konuştu:

“Tramvayların gece 2 buçuğa kadar, otobüslerin sabaha kadar çalışması taksici esnafını zor durumda bıraktı. Taksici esnafımızın tam iş yapacağı zamanda bu sefer düzenlemeleri bizim taksici esnafımızı bitirdi. Belediyeden bu konuyla ilgili taksici esnafımızı mağdur etmeyecek şekilde bir düzenleme istiyoruz, özellikle rica ediyoruz. Bu düzenleme olabilir, saat aralığı olabilir ama taksici esnafımıza çok büyük sıkıntı verdi. Taksici esnafı genellikle gece para kazanır, şehir içindeki bu düzenleme bizim işlerimizde yüzde 30-40 kayba neden olur. Haziran ayıyla birlikte okullar da kapanıyor, öğrencilerin de pek çoğu şehirden ayrılacak, yani taksici esnafımız sıkıntıda. Öyle mağdur olduk ki taksiciler daha bir günde buraya geldiler. Biz gerekli görüşmeleri yaparak bir düzenleme yapılmasını, taksici esnafımızın mağdur olmamasını sağlamaya çalışacağız.”

“TRAMVAY EK SEFER KONULMASI TAKSİCİ ESNAFIMIZA BÜYÜK DARBE VURUR”

Eskişehir Şoförler Odası Başkan Vekili Recep Kılınçarslan ise, “Bu karar Büyükşehir’in yerel seçim öncesinde vatandaşa vermiş olduğu bir vaat. Büyükşehir’in bu uygulaması onlar için yerine getirilmiş bir sözdür ama bir tarafta da taksici esnafı var. Tramvay ve otobüs hizmetlerinin gece de devam etmesi durumunda taksici esnafı bundan etkilenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’den talebimiz bu kararın yeniden gözden geçirilmesi, taksici esnafımızın bundan zarar görmemesini kendisinden rica ediyoruz. Eskişehir’de 468 ticari taksi var ve gece 12’den sonra belli bir kısmı nöbete kalıyor. Onların da sürdürülebilir bir hizmet vermesi için para kazanması gerekiyor. Tramvay ek sefer konulması taksici esnafımıza büyük darbe vurur. Karardan dönülmezse de para kazanamayan esnaf hizmet veremez, böyle bir durumda nöbetçi araç bulundurmakta sıkıntı yaşarız. Para kazanmayan esnaf durakta bekleyemez” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
46 Yorum