Eskişehir'deki o okulun velileri isyanda! Bakın ne için...

Eskişehir'deki o okulun velileri isyanda! Bakın ne için...
Güçlendirme sebebiyle Eylül ayında boşaltılan Sami Sipahi Ortaokulu velileri, yeni binaya geçme taleplerini iletmek için Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçelerini teslim etti.

11 Eylül 2023 tarihinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle; Eskişehir Anadolu Lisesi, Porsuk İlkokulu, Ziya Gökalp İlkokulu, Tunalı İmam Hatip Lisesi, Mualla Eylül Zeyrek İlkokulu ve Sami Sipahi Ortaokulu yıkım ve güçlendirme çalışmaları dolayısıyla boşaltıldı.

Güçlendirme sebebiyle yaklaşık 900-bin kişilik Sami Sipahi Ortaokulu öğrencileri Halil Sözer Ortaokulu’na taşınmıştı. Geçen bir eğitim öğretim dönemi süresince herhangi bir çalışmaya başlanmaması ve öğrencilerin ‘öğlenci’ olarak eğitim almalarının yarattığı sorunları dile getirmek ve yeni bir binaya taşınma sebeplerini dile getirmek için Sami Sipahi Ortaokulu velileri, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçelerini teslim etti.

“GEÇTİĞİMİZ YILDA ÇALIŞMALARA BAŞLANMADI”

Öncesinde basın açıklaması yapmak isteyen veliler adına konuşan veli Deniz Durmuş, “Geçen sene Eylül ayında okulumuz hasarlı olduğu için yıkım kararı çıktı, ardından okul alanımızda iki bina vardı ve bir tanesini güçlendirsek yeter dendi, yani yıkım güçlendirmeye döndü. Ardından bizi Halil Sözer Ortaokulu’nun içerisine bizi taşıdılar. Son bir yıl boyunca okulumuzda hiçbir şekilde tadilat yapılmadı ya da yeni bir okul binası inşası ile ilgili bir çaba sarf edilmedi. İl müdürümüzden derdimize derman olmasını talep edeceğiz. Tek isteğimiz çocuklarımızın daha sağlıklı bir eğitim içerisinde yer alacakları bir okul binası talep ediyoruz. Okul müdürümüz belki bürokratik anlamda bir şeyler yapmış olabilir ama biz bilmiyoruz. Bir yıldır değişen bir şey olmadığı için biz taleplerimizi dile getirmeye, dilekçelerimizi sunmaya geldik” dedi.

“ÖĞLENCİ OLMAK ÖĞRENCİLER İÇİN SORUN”

Öğrencilerin yaşadığı problemleri aktaran Durmuş, “Ortalama 900 öğrencimiz ikili eğitim görüyorlar, çocuklarımız saat 13.30’da derse girdi ve saat 19.30’da dersten çıktı. Misafir olduğumuz için de öğlenci olduğumuz söyleniyor ama özellikle 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri için öğlenci olmayacak büyük sıkıntı olacak, çünkü dershaneye gitmeyi planlıyorlar ama bu da pek mümkün olmayacak. Bize bir bina tahsis edilmesini talep ediyoruz, eğer edilemiyorsa da önümüzdeki yıllarda öğlenci olarak okuyacak olmamız bizim için sorun” ifadelerini kullandı.

KARAYOLLARI İÇERİSİNDEKİ BİNAYA TAŞINMAK İSTİYORLAR

Karayolları içerisine yapılmış yeni binaya öğrencilerin taşınmasını ve mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyleyen Durmuş, şöyle konuştu:

“Bizim binamız ile ilgili hiçbir çalışma başlamıyor ama Karayolları içerisine yeni bir bina yapılıyor ve o binanın hiçbir binası yok. En azından o okula bizim okulumuz bitene kadar kayıt almayıp bizleri oraya taşısınlar, bizim okulumuz bittiğinde de zaten kendi okulumuza geçeceğiz. Karayolları içerisindeki binayı bize verebiliyorlarsa ya da başka bir kamu binasını bize tahsis etmelerini bekliyoruz. Hiçbir şey yapılamıyorsa da hakkaniyetli bir şekilde bir dönem sabahçı bir dönem öğlenci olarak devam etmesi temennimiz. Çünkü önümüzdeki dönemde de çalışmaların olmayacağını düşünüyoruz. Maliye Bakanın açıklamalarında yüzde 65’i bitmiş kamu binalarının yapımı tamamlanacağı, kalanının tamamlanmayacağı söylenmişti. Dolayısıyla binaların biteceğini düşünmüyoruz. O yüzden yeni bir bina istiyoruz ve yapılmış bir bina varken Karayolları içerisinde, bunu talep ediyoruz. Bin öğrenciyi mağdur etmektense, bizi başka okulda misafir etmek yerine ev sahibiymiş gibi hakkaniyetli bir karar verilebilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum