Eskişehir'deki TOKİ mağdurları Ankara'da hak arayacak

Eskişehir'deki TOKİ mağdurları Ankara'da hak arayacak
Eskişehir’deki TOKİ mağdurları hak arama mücadelelerine devam ederken eski İl Sağlık Müdürlüğü önünden Ulus Anıtı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Eskişehir’deki TOKİ mağdurları hak arama mücadelelerine bir yenisini daha ekledi. TOKİ mağdurları, eski İl Sağlık Müdürlüğü önünden Ulus Anıtı’na kadar; “hakkımızı verin, sözünüzü tutun”, “mağdurlar meydanda, sorumlular nerede?”, “devlet sözü namus sözü”, “Eskişehir uyuma insanına sahip çık” sloganları atarak yürüdü.

Mağdurların bu yürüyüşüne CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, DSP Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Garip Yıldırım, Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kasım Karakaş ve İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer destek gösterdi.

“BİRÇOK İSİM BİZLERİ YOK SAYDI”

Yüzde 10’a çıkarılan KDV’lerin yüzde 1’e indirilmesini ve 240 ay sabit ödeme haklarını isteyen TOKİ mağdurları adına konuşan Neslihan Aras, “Biz isimlerimizin ardına eklenen TOKİ mağdurları sıfatıyla aylardır derdimizi anlatmaya, haklarımızı savunmaya çalıştık. İnsani bir hak olan barınma hakkımızı kaybetmemek için çözümler aradık. Çünkü biliyoruz ki şartlar değişmediği sürece elimizden alınan haklarımız bize geri verilmediği sürece yüzlercemiz bu evleri alamayacak ve 5 yıldır hayalini kurduğu evlerinden vazgeçmek zorunda kalacak. Tam da bu sebepten Eskişehir’de elimizden geldiğince her kapıyı çaldık. Herkesten çözümler için adımlar bekledik ama gördük ki ne mevcut yöneticiler ne de yönetime aday olan birçok isim bizleri yok saydı. Araf suresinde söylenilen gibi; gözleri var görmediler, kulakları var duymadılar bizi” diye konuştu.

“Bu süreçten sonra Eskişehir’de mücadele etmenin ve çözüm aramanın anlamı kalmadığını düşünüyoruz” diyen Aras, şöyle devam etti:

“En başından beri sadece bize verilen sözlerin tutulmasını istedik, hibe istemiyoruz diye anlattık. Biz anlattıkça ‘bizi seçin işinizi çözeyim’ sözlerine maruz kaldık, sanki haklarımızı almak için oy vermek zorundaymışız gibi. ‘sesinizi çıkarmayın, elinizdekilerden de olursunuz’ tehditlerine maruz kaldık, sanki suç işliyor ya da hakkımız olmayan bir şeyi istiyormuşuz gibi. ‘Almazsanız almayın bu evleri sırada binlerce bekleyenler var’ azarlamalarına maruz kaldık, sanki bize ceplerinden bu evleri hibe ediyorlarmış gibi.”

“ARTIK BİZİM SİZE VERECEK BİR OYUMUZ YOK”

Dernek çatısı altında hak arama mücadelelerine Ankara’da devam edeceklerini söyleyen Aras, “Dolayısıyla bizim burada söyleyecek sözlerimiz tükendi. Bu saatten sonra dernek olarak tüm iller ve mağdurlarla birlikte çözümü Ankara’da aramaya, bu işin asıl muhataplarıyla çözüm aramaya karar verdik. Bundan sonra sesimizi tüm mağdurlar olarak tek bir yerden daha güçlü bir şekilde duyuracağız. Eskişehir’de bizi görmeyen, duymayan, düşmanımızmış gibi tavır takınan, tehditlerle sindirmeye çalışan siyasilere son sözümüz şudur; artık bizim size verecek bir oyumuz yok. Biz başından beri ‘çözüm yoksa oy yok’ dedik ama gördük ki ne çözmeye ne de gönlümüzü almaya ne de oyumuzu almaya talipleri yok. O yüzden buradan yürüttüğümüz bu son mücadelemiz diye düşünüyorum. Biz bundan sonra mücadelemizi Ankara’da asıl muhataplarla yürütmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TOKİ MAĞDURU’NDAN CUMHURBAŞKANI’NA ‘EL İNSAF’ ÇAĞRISI

TOKİ mağduru Hasan Kurt ise Cumhurbaşkanı’na seslenerek, “Cumhurbaşkanımızın sözüne güvendik fakat güvendiğimiz dağlara karlar yağdı. Bize verilen sözlerin hiçbiri tutulmuyor. Sayın Cumhurbaşkanı size bir mektubu bile ulaştıramadık. Eğer bunları duymuyorsan, sağır sultan bile sesimizi duydu. Biz sizden para pul istemiyoruz, sadece KDV’mizi yüzde 1’e ve sabit ödeme 240 aya sabitlenmesini istiyoruz. Biz alt gelir grubu olduğumuzu belirledik, biz devlet memuru değiliz. Bizim maaşımız belli ama buna rağmen burada senede iki kez zam yapacağım diyor. Cumhurbaşkanı televizyonda ‘ey ev sahipleri el insaf’ demedi mi? Sayın Cumhurbaşkanım bu ‘el insaf’ lafını Çevre Şehircilik Bakanlığı’na ve TOKİ başkanına söyleminizi rica ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum