Eskişehir'den Hollanda'ya köprü

Eskişehir’den Hollanda’ya köprü
Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir’in tanıtımı ve uluslararası nitelikteki kültürel işbirliğine yönelik önemli bir projeyi daha yaşama geçiriyor. TC Hazine Müsteşarlığı / Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB)’nin Kültür...

Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir'in tanıtımı ve uluslararası nitelikteki kültürel işbirliğine yönelik önemli bir projeyi daha yaşama geçiriyor. TC Hazine Müsteşarlığı / Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB)'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı yürütücülüğünde açtığı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin hibe almaya hak kazandığı, Eskişehir ve Hollanda'nın Den Haag Kent Müzeleri Arasında Kültürlerarası Diyalog Kurulması isimli projenin ana faaliyetlerinden biri olan, sergi değişiminin birinci etabı Hollanda'da gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından bundan bir süre önce düzenlenen "Sendeki Eskişehir" temalı sanat yarışmasında dereceye giren eserler Den Haag şehrinde yer alan Haags Tarihi Müzesi'nde 15 Ağustos 2012 tarihinde beğeniye sunuldu. Sergi açılışına Hollanda Büyükelçimiz Uğur Doğan başta olmak üzere, proje gereğince dereceye giren tüm sanatçılar ve proje ekibinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Sergi değişimi faaliyetinin ikinci bölümü Eskişehir'de gerçekleştirilecek ve Eskişehir, Haags Tarihi Müzesi'nin organize ettiği "Origins and Destinations" temalı sergiye ev sahipliği yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.