Eskişehir'e demiryolu müjdesi

Eskişehir’e  demiryolu müjdesi
Bandırma-Gemlik-Bursa ve Bursa’dan Eskişehir’e bağlanması planlanan yeni tren yolu hattının yapımı çalışmalarının başlatılması projesinin yatırım programına alındığı öğrenildi.Eskişehir ile komşu kent Bursa’yı...

Bandırma-Gemlik-Bursa ve Bursa'dan Eskişehir'e bağlanması planlanan yeni tren yolu hattının yapımı çalışmalarının başlatılması projesinin yatırım programına alındığı öğrenildi.
Eskişehir ile komşu kent Bursa'yı demiryolu ile birbirine bağlayacak olan proje içinde planlama çalışmalarına geçildiği belirtildi.
Birbirine komşu olmalarına rağmen yıllardır demiryolu bağlantısı olmayan iki kentin bu arzusunu gerçekleştirecek olan proje için önemli gelişmeler kat edildi.
Edinilen bilgilere göre Bursa kentini hızlı tren ile Ankara ve İstanbul'a bağlamak isteyen hükümet, Bursa'nın Eskişehir bağlantısını da yapmak için kolları sıvadı.
Yıllardır iki kent adına büyük bir hasret olan bu projenin yapımı işinin yatırım programına alındığı edinilen bilgiler arasında bunun yanı sıra Eskişehir ticaret ve sanayi hayatına direk etki edecek büyük bir proje olan Gemlik limanının Eskişehir'e bağlanması projesinin de, yatırım programına dahil edilen 'Bursa-Eskişehir Tren yolu Bağlantısı' projesine dahil edildiği ifade edildi.
Bu yıl yapımına başlanmasına kesin gözüyle bakılan projeye göre Yenişehir'den Gemlik limanına yeni bir demiryolu bağlantısı yapılacak. Bu bağlantı ise Gemlik limanının Yenişehir üzerinden Bozüyük, İnönü ve dolayısı ile Hasanbey köyündeki Lojistik Merkezine kadar bağlayacak.
Yatırım programına giren bu projenin hayata geçirilmesinin ardından ise OSB-Hasanbey köyünü de demiryolu bağlantısı ile birlikte Eskişehir'de üretilen tüm ürünler demiryolu ile Gemlik limanına ucuz, kolay ve hızlı biçimde taşınmış olacak.

KOCA; 'BAŞBAKANIN ESKİŞEHİR'E
ÖZEL İLGİSİ VAR'
Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız AKP İl başkanı Salih Koca ise Bursa demiryolu hattı projesinin planlama aşamasına geldiğini söyledi.
Projeye göre Eskişehir'i Bursa demiryolu bağlantısı aracılığı ile yeni bir hat yapılarak Gemlik limanına bağlanacağını söyleyen Koca bunun için gerekli adımların atıldığını söyledi.
Kosa Eskişehir'in her türlü sorun ve sıkıntısının çözüldüğünü de belirterek, Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir'e özel bir ilgi gösterdiğini de söyledi.
Koca Havaalanı çalışmalarından lojistik merkeze kadar çalışmaların sürdüğünü çalışmalar devam ederken yeni projelerinde oluşturulduğunu belirterek; 'Başbakanımız Eskişehir'e geldiğinde devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Çalışmaların hemen bitmesi içinde talimat verdi. Tüm kavşaklarda çalışmalar hızlandırıldı. Çevreyolu hemen bitecek. Demiryolu çalışmalarını ise Bakanımız Binali Yıldırım yerinde inceledi. Başbakanımızda talebi doğrultusunda bu çalışmalarda kısa sürede bitecek. Bunun yanıs sıra İstanbul Ankata ve İzmir Ankara karayolu çalışamlar da yine Eskişehir'i yakından ilgilendirecek." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.