ESKİŞEHİR'E YENİ GELEN ÖĞRENCİLER ESKİŞEHİR'DE NELER YAPABİLİR? 4

ESKİŞEHİR’E YENİ GELEN ÖĞRENCİLER ESKİŞEHİR’DE NELER YAPABİLİR? 4
AHŞAP OYUNCAK SERGİSİAktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Ahşap Atölyesi, 8 - 9 Ekim 2012 tarihleri arasında Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde Ahşap Oyuncak Sergisi düzenliyor. Birbirinden güzel doğal...

AHŞAP OYUNCAK SERGİSİ
Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Ahşap Atölyesi, 8 - 9 Ekim 2012 tarihleri arasında Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nde Ahşap Oyuncak Sergisi düzenliyor. Birbirinden güzel doğal ahşap oyuncakların olduğu bu sergiye tüm Eskişehir halkı davetlidir. Sergi 09.00 – 18.00 saatleri arasında gezilebilir.
Doğal olması nedeniyle ahşap oyuncak çocuk sağlığı için üretilmiş en doğru oyun malzemesidir. Ahşaba dokunmak, onunla oynamak, vücuttaki elektriği alır, rahatlatır. Çocuk ahşap oyuncağı elinde tutarak, onun sıcaklığını ve mükemmel dokusunu algılayarak, kaynağı olan doğayı, yani ağacın özünü ve de doğa ile ahengi görür, anlar, öğrenir. Dolayısıyla yaşamdaki dönüşümü anlaması için çok değerli bir araçtır. Hiçbir zaman eskimeyen, doğa dostu ve sürdürülebilirliği olan oyuncaklardır. Nesilden nesle aktarılabilirler. Doğaya ve çocuğa zarar verecek kimyasallar içermez. Basitlikleri sayesinde çocuğun hayal kurma becerisini arttırır ve onu daha yaratıcı olmaya yönlendirir. Çocuğunuza ve kişiye özel ahşap oyuncak yapılabilir. Bu sayede çocuğunuzla aranızda özel bir ilişki ve ömür boyu hatırlanacak anlar yaratabilirsiniz. Ahşap oyuncak aynı zamanda evde çocuğunuzun odasına koyabileceğiniz, işyerinde masanızın üzerinde kullanabileceğiniz nesneledir. Görünümü güzel sanat eserleridir.
Siz de Ahşap Atölyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak istiyorsanız Aktiffelsefe Derneği'nin Işıklar Mah. Gültuğrul Sok. No:6'da bulunan binasına gelebilir, 220 51 66 nolu telefonu arayabilir veya http://eskisehir.aktiffelsefe.org internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İşte size Aktiffelsefe Eskişehir Kurs Merkezi'nde bulunan ve birçoğunu başka bir yerde bulamayacağınız birbirinden güzel eğitimler:
GO 'Çin Taş Oyunu' EĞİTİMİ
14 Ekim 2012 Pazar Saat 14.00
Go, Çin kökenli bir taş oyunudur ve bulunuşu 4000 yıl önceye dayanır. Derin bir felsefi, strateji anlayışa dayanan bu oyunun kurallarını öğrenmek sadece on dakikanızı alacak kadar basittir; ama Go, oynandıkça farklılaşır ve oyundan aldığınız keyif artar. Go eğitimi; pratik oyunlar, her hafta Go oyunu ve oyunun felsefesi üzerine sohbetlerle ilerlemektedir.
Aktiffelsefe Eskişehir Kurs Merkezi'nde Go eğitimi, haftada bir gün bir saat sürmektedir.
Kursiyerlerimizin eğitim süresince kullanacakları Go tahtası ve taşları tarafımızdan sağlanacaktır. Kursun bir aylık toplam ücreti 20 TL'dir.

TAİ CHİ CHUAN EĞİTİMİ
14 Ekim 2012 Pazar Saat 16.00
Tai Chi Chuan, Çin kökenli yoga ve savaş ile ilgili bir uygulamalar sistemidir. Burada savaş dediğimiz şey; bir fayda, çıkar sağlamak için yapılan savaş değil, iç savaştır.
Kendi içimizdeki uyumsuzlukları, bencillikleri, hataları, tüm olumsuz şeyleri yenmeye ve onu zıttı ile değiştirmeye çalışmaktır.
Tarafları ayırt ederek, doğrunun, iyinin, adaletin tarafını tutarak.
Tai Chi Chuan yapısında 3 kavram taşır: Felsefi Pratik Sistemi, Sağlık Sistemi, Kendini Savunma Sistemi.
Bir yaşama sanatı olmasının yanı sıra insana kendisi ve doğa ile uyumlu olma yolunu öğretir.
Onun için "harekete dönüştürülmüş bilgeliktir" diyebiliriz. Eski gelenekler tarzında, bütünsel bir eğitim sistemidir, yani insanı fiziksel, psikolojik, zihinsel ve ruhsal olmak üzere tüm boyutları ile kapsar.
Tai Chi Chuan eğitiminde; ısınma hareketleri ve nefes egzersizleri, Tai Chi Chuan'ın 8'li formunu oluşturan hareketler, Yin-yang unsurlar üzerine sohbetler yapılmaktadır.
Eskişehir'de sadece Aktiffelsefe Eskişehir Kurs Merkezi'nde verilen Tai Chi Chuan eğitimi haftada bir gün, 1,5 saattir ve toplam 8 hafta sürmektedir. Kursun aylık ücreti 60 TL'dir.
FOTOĞRAFÇILIK EĞİTİMİ
14 Ekim 2012 Pazar Saat 17.00
Fotoğrafçılık kişilerin dünyaya bakışlarını geliştiren çok önemli bir sanattır. Eğitimde kişilere teknik bilginin yanı sıra sanatsal bakış ve yorumlama yeteneği de kazandırılmaktadır.
Fotoğrafçılık eğitiminde; Fotoğraf Makineleri, Objektifler, Pozlama, Diyafram, Enstantane, Netlik (Iso, Asa, Beyaz Dengesi), Işık, Kompozisyon, Alan Derinliği gibi konular işlenmektedir.
Fotoğrafçılık eğitimi, haftada 2 saattir, toplam 4 hafta sürmektedir. Eskişehir Kurs Merkezi katılım belgesi verilmektedir.
Fotoğraf makinesi getirilmesi zorunlu değildir. Eğitimin toplam ücreti öğrenci için 50TL çalışan için 60TL'dir.
Eğitimler hakkında daha detaylı bilgi almak için Aktiffelsefe Eskişehir Kurs Merkezi'nin Işıklar Mah. Gültuğrul Sok. No:6'da (operaya giden tramvay hattında Mamure tramvay durağında indikten sonra sağdan ikinci sokak) bulunan binasına gelebilir, 220 51 66 nolu telefonu arayabilir veya www.eskisehirkursmerkezi.net internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.