"Eskişehir'in eğitim seviyesi iyi noktada"

“Eskişehir’in eğitim seviyesi iyi noktada”
Vali Dr. Kadir Koçdemir Murat Atılgan Ortaokulu öğrenciler ile bir araya geldi. 6-D Sınıfı’na misafir olan Koçdemir, öğrencilerle bir süre ders işledi. Ders arasında öğretmenler odasını ziyaret eden Koçdemir, öğretmenlerle...

Vali Dr. Kadir Koçdemir Murat Atılgan Ortaokulu öğrenciler ile bir araya geldi. 6-D Sınıfı'na misafir olan Koçdemir, öğrencilerle bir süre ders işledi.
Ders arasında öğretmenler odasını ziyaret eden Koçdemir, öğretmenlerle bir süre sohbet ettikten sonra eğitim ve öğretim üzerine yapılacaklar konusunda fikir alış verişinde bulundu. Eskişehir'in Türkiye genelinde eğitim seviyesinin iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Koçdemir şunları da ifade etti;
Bir ülkenin eğitim seviyesini belirleye birçok etken vardır. Fiziki koşullar, materyaller, eğitim sistemi ve eğitimde kullanılan teknolojik imkanlar gibi. Ama hiçbiri öğretmen faktörü kadar eğitim seviyesinde belirleyici bir role sahip değildir. Bu nedenle gelecekte de insan yetiştirmede öğretmenlerin yerini bilgisayar veya diğer teknolojiler dolduramayacaktır. Eskişehir, eğitimde geldiği nokta açısından diğer illere göre başarılıdır. Ancak bu seviyenin, OECD ülkelerinin geneline baktığımız zaman yeterli olmadığını görüyoruz. Seviyemizi yükseltmek için sizler ile sürekli diyalog halinde olmamız gerekiyor.
Vali Koçdemir, özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin sınıfını da ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Koçdemir sınıfa Valilik yayınlarından oluşan kitap seti dağıttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.