Eskişehir’in merkezi büyük tehlike altında

Eskişehir’in merkezi büyük tehlike altında
Eskişehir'de yapılan deprem çalışmasında Cumhuriye Mahallesinde, olası bir depremde meydana gelebilecek tahmini hasar, 34 bina hafif, 123 bina orta, 117 bina ağır, 139 bina da çok ağır hasarlı yıkılma riski çok yüksek olabileceği belirtildi.

MHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Mimar M. Enes Süzen, Eskişehir’de yaptıkları deprem çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 17 Ağustos depremlerine dikkat çeken Süzen, Eskişehir’in de tehlike altında olduğunu dile getirdi.

Süzen açıklamalarına şöyle devam etti:

“Yaşadığımız coğrafya tercihimizdir, deprem ve benzeri afetler kaderimiz olmamalıdır.

1999 Marmara ve Düzce depremlerinden ve daha sonra meydana gelen depremlerden eksikliklerimizi ve ihmallerimizi gidermediysek kaderimiz olarak gerçekleşecektir. Eskişehir deprem bölgesinden oldukça uzak olmasına rağmen 5 bina yıkılmış, 33 hemşerimiz de vefat etmiştir.

Günlük yaşamını geçirdiğin her alan ulaşım, cadde, sokak, binalar afetlere (Deprem, sel, yangın) karşı planladıysa, can ve mal güvenliği altında, herkesin imrendiği çağdaş bir şehirde yaşamanın mutluluğunu hissedersin.

Bilim adamlarının tespitine göre şehrimizi son 100 yıllık geçmişi göz önüne alındığında Eskişehir fay hattında 2030 yılına kadar ki süreçte 6,4 büyüklüğünde bir deprem beklenmektedir.

Prof. Dr. M. Haluk Çelik başkanlığındaki heyetle yapılan çalışmada, Eskişehir Cumhuriye Mahallesinde, olası bir depremde meydana gelebilecek tahmini hasar, 34 bina hafif, 123 bina orta, 117 bina ağır, 139 bina da çok ağır hasarlı yıkılma riski çok yüksek olabileceği tespit edilmiştir.

Eskişehir şehir merkezi alüvyon ve zayıf zemin olduğundan depremden etkilenme şiddeti daha yüksek olacaktır.

Etiketler :