Eskişehir'in suları son derece temiz çıktı

Eskişehir’in suları son  derece temiz çıktı
Kalabak ve Kirazlı Şelale Damacana Dolum Tesislerini, Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, Halk Sağlığı Md. Yrd. Opr.Dr.Hayri Gültekin, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi Sorumlusu Dr. Gıda Müh. Güzin Apaydın...

Kalabak ve Kirazlı Şelale Damacana Dolum Tesislerini, Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, Halk Sağlığı Md. Yrd. Opr.Dr.Hayri Gültekin, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi Sorumlusu Dr. Gıda Müh. Güzin Apaydın tarafından yerinde denetlediler.
Son günlerde yerel ve ulusal basında sıklıkla yer alan damacana suları ile ilgili haberler üzerine harekete geçen Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimince haftalık olarak alınan numuneler ile yürütülmekte olan denetimlerini sıklaştırıldı. Hem fabrika dolum yerlerinden ve piyasa satış bayilerinden alınan numunelerde analizler yaptırıldı.
SULAR SAĞLIKLI
Doç. Dr. Mustafa Tözün; "Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş Ankara ve Eskişehir Halk Sağlığı Laboratuarlarında su numunelerine yaptırılan mikrobiyolojik ve kimyasal analiz sonuçları ''İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmenliğe'' uygun çıktığını ve su numune sonuçlarını düzenli olarak bakanlığımıza da bildiriyoruz" dedi.
Sağlık Bakanlığının damacana suları hakkında yaptığı çalışmalar neticesinde Eskişehir'de üretim yapan su tesislerinden alınan su analizlerinin 'İnsani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmenliğe' uygun çıktığını söyleyen Tözün, halkın Kalabak, Kirazlı Şelale ve Gecek kaynak sularını gönül rahatlığıyla tüketebileceklerini belirtti. Tözün açıklamasının sonunda, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak sağlıklı su tüketimi için gereken tüm çalışmaları titizlikle yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.