Eskişehirliler diyabet için uyarılıyor

Eskişehirliler diyabet için uyarılıyor
Eskişehir halkını diyabet konusunda bilinçlendirmek amacıyla, ESOGÜ Tıp Fakültesi TurkMSIC öğrenci kulübü temsilcileri tarafından bugün Kanatlı Alışveriş Merkezi’nde bir diyabet standı açılacak. Diyabet, halk arasında...

Eskişehir halkını diyabet konusunda bilinçlendirmek amacıyla, ESOGÜ Tıp Fakültesi TurkMSIC öğrenci kulübü temsilcileri tarafından bugün Kanatlı Alışveriş Merkezi'nde bir diyabet standı açılacak.
Diyabet, halk arasında kullanılan adıyla "şeker hastalığı", toplumumuzda ve dünyada yaygın ve ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Diyabet, hastalığın erken döneminde fark edilip uygun önlemler alınmadığı takdirde, insan hayatını olumsuz etkilemekte ve vücutta yaşamı tehdit edici boyutlara ulaşan hasarlar bırakmaktadır.
Vücudumuzun, enerji sağlamakta kullandığı "glikoz" maddesini hücre içine alma yeteneğini kısmen veya tamamen kaybetmesi olarak açıklanan diyabet, bedenimizdeki çeşitli mekanizmaların düzgün çalışmaması sunucu ortaya çıkmaktadır.
Diyabetin, erken erişkin yaşta gelişmeye başlaması ve sinsi seyretmesi, çoğu kez hastalığın erken dönemde fark edilmemesine neden olmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.