Eskişehirliler korkunç gerçeği yeniden hatırladı

Eskişehirliler korkunç gerçeği yeniden hatırladı
 Muhabir
Eskişehir Seyitgazi merkez üssü olmak üzere 3.8 şiddetinde depremin ardından TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Celal Erayık açıklama yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi tarafından yapılan Hızlı/ İlksel Çözümlere göre; 3 Nisan 2024 saat 00:06:19’da Eskişehir ili Seyitgazi İlçesi Akin Mahallesi hudutları içerisinde derinliği 7.2 km, büyüklüğü ise ML:3.8 olan deprem meydana geldi.

“DİRİ FAY HATLARI İNCELENMELİ”

Kısa süreli hissedilen ve bazı vatandaşlarda tedirginlik oluşturan depremin ardından açıklamalarda bulunan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Celal Erayık, şunları söyledi:

deprem-merkez-ussu-yildiz-1.png

“Deprem merkez üssü Akin Mahallesi sınırlarında bulunan Kunduzlar Barajı üzerine düşmektedir. Günümüze kadar yapılmış olan bilimsel çalışmalarda bu bölgede haritalanmış bir diri fay bulunmamaktadır. Buradan yola çıkarak ilimiz hatta ülkemiz genelinde diri fayların araştırılmasının önemini ve eksikliğini bir kez daha gündeme taşımak istiyoruz. Bugün deprem üretmiş olan aktif bir fayın geçmiş aktiviteleri incelenmeden gelecekte nasıl davranacağı hangi büyüklükte deprem üretebileceği ve ne denli zarara yol açabileceğini söylemek mümkün değildir.”

Erayık, “TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetimi olarak, depremler başta olmak üzere doğa kaynaklı tüm afetlere karşı toplumsal, sosyal, ekonomik ve teknik altyapılarımızı güçlendirmek ve bilincimizi arttırmanın gerekliliğini bu küçük deprem aracılığı ile yeniden vurgulamaktayız” ifadeleriyle devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum