Esnafa bir aylık tabela süresi

Esnafa bir aylık tabela süresi
Eskişehir Büyükşehir Belediye ekipleri, yeni Reklam İlan Tanıtım Yönetmeliği ile ilgili olarak esnafa yeni bir tebligat yapıyorlar.Tebligatta, mevcut tabelaların 30 gün içerisinde yeni düzenlemeye uygun hale getirilmesi, aksi taktirde...

Eskişehir Büyükşehir Belediye ekipleri, yeni Reklam İlan Tanıtım Yönetmeliği ile ilgili olarak esnafa yeni bir tebligat yapıyorlar.
Tebligatta, mevcut tabelaların 30 gün içerisinde yeni düzenlemeye uygun hale getirilmesi, aksi taktirde uygun olmayan tabelaların belediye ekipleri tarafından söküleceği belirtiliyor. Tebligatta, sökme masrafının yüzde 20 fazlasıyla tahsil edileceği ve ayrıca cezai işlem uygulanacağı da belirtiliyor.
Büyükşehir Belediye Meclisinde geçtiğimiz yıl alınan bir kararla, şehirde görüntü kirliliğinin önüne geçmek ve halk sağlığı açısından tehlike yaratabilecek tabelaların yeni bir düzenlemeye tabi tutulması için çalışma yapılmış ve sonucunda yeni bir düzenleme gerçekleştirilmişti.
Gerek basın yayın organlarında, gerekse hem Büyükşehir hem de iki alt belediye ekipleri tarafından esnafa dağıtılan kitapçıklarda yeni düzenlemenin nasıl olacağı hakkında ayrıntılı bilgi bulunuyordu. Belediyelerin son yaptıkları tebligat bunlara ek olarak,öncekilerin aksine zaman tahdidi getiriyor.
Tebligatta söz konusu durum ile ilgili aynen şu ifade kullanılıyor;
"İşyerinizin cephesine asmış olduğunuz tanıtım amaçlı tabelanızı 30 gün içerisinde Belediyemiz Reklam, İlan ve tanıtım Yönetmeliğinin ilgili maddelerine uygun hale getirmeniz veya tabelanızı kaldırmanız, aksi taktirde tabelanızın Belediyemiz marifetiyle kaldırılarak, masrafların yüzde 20 fazlasıyla tarafınızdan tahsil edileceği ve hakkınızda ilgili yasalar gereğince cezai işlem uygulanacağı tebliğ olunur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.