ESO üyelerinin 2006 yılı ihracatı 1.1 milyar dolar

ESO üyelerinin 2006 yılı ihracatı 1.1 milyar dolar
Eskişehir Sanayi Odasına üye firmaların 2006 yılı toplam ihracatlarının 1.1 Milyar Dolara ulaştığı bildirildi. Önceki yıl gerçekleştirilen ihracat 869 Milyon Dolar civarındaydı. Buna göre bir önceki yıla oranla ihracatta...

Eskişehir Sanayi Odasına üye firmaların 2006 yılı toplam ihracatlarının 1.1 Milyar Dolara ulaştığı bildirildi.
Önceki yıl gerçekleştirilen ihracat 869 Milyon Dolar civarındaydı. Buna göre bir önceki yıla oranla ihracatta yüzde 28'lik bir artış gerçekleşmiş oldu.
2006 Yılı ihracat verilerine göre Arçelik A.Ş. Eskişehir Buuzdolabı işletmesi 323 milyon Dolarlık ihracat ile ilk sırada yer alıyor. İkinci sıradaki Kırka Boraks İşletmelerinin ihracatı ise 151 Milyon Dolar.
Tusaş Motor San. A.Ş. ise 101 Milyon dolarlık ihracatı ile üçüncü sırada yer alıyor.
Sektörel bazda ihracatın dağılımına baktığımızda ise 518 Milyon Dolar ve 25 firmayla makine İmalat Sanayii ilk sırada bulunuyor.
Önceki yıllarda olduğu gibi Madencilik Sektöre de 13 firma ve 207 Milyon Dolarlık ihracat ile ikinci sırada, Taş ve Toprağa Dayılı İmalat Sanayii ise 162 Milyon dolarlık ihracat ve 9 firma ile üçüncü sırada bulunuyor.
Ülke gruplarına göre dağılım incelendiğinde ise OECD ülkelerinin payı yüzde 65,İslam ülkelerinin payı yüzde 10, Doğu Avrupa ülkelerinin payı yüzde 6, diğer Avrupa ülkelerinin payı yüzde 3, Türk Cumhuriyetlerinin payı yüzde 2 ve diğer ülkelerin payı yüzde 14 olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.