ESOGÜ Hastanesi’ni kim yönetiyor?

ESOGÜ Hastanesi’ni kim yönetiyor?
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Şikayetler üzerine görevden alınan Sağlık-Sen üyelerinin yerine yine Sağlık-Sen üyeleri atandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Sağlık Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Sağlık Sen üyeleri Jülide Coşkun ile Müdür Yardımcısı Neşe Özdemir’in ani şekilde görevden alındı.

“FOTOĞRAF KARESİ TEPKİSİ”

Görevden alınan kişilerin yerine ise Hizmetleri Müdürü olarak Sağlık Sen Üyesi Zeynep Akgözlü, Müdür Yardımcılığına da yine Sağlık Sen üyesi Sevgi Sezer atandı. Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sosyal medya hesabından tebrik mesajı yayınlarken, fotoğraf karesinde hastane başhekiminin ve hastane müdürünün de yer alması dikkat çekti.

saglik.jpg

“SENDİKANIN ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR”

Atamaların Sağlık Sen tarafından mı yapıldığı merak edilirken, “Rektör ve başhekimleri ne iş yapar? Burası bir üniversite hastanesi gibi değil de, sendikanın çiftliği gibi yönetiliyor” eleştirilerine neden oldu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Sağlık Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Jülide Coşkun ile Müdür Yardımcısı Neşe Özdemir’in ani şekilde görevden alındı.

Görevden alınan kişilerin yerine ise Sağlık Hizmetleri Müdürü olarak Sağlık Sen Üyesi Zeynep Akgözlü, Müdür Yardımcılığına da yine Sağlık Sen üyesi Sevgi Sezer atandı.

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal ise atamaları sosyal medya hesabından paylaşarak tebrik etti.

Fotoğraf karesinde sendika başkanının yanı sıra sendika yöneticilerinin, baş temsilcinin, müdür yardımcılarının ve başhekiminde yer alması tepki çekti.

Atamaların Sağlık Sen tarafından mı yapıldığı merak edilirken, “Rektör ve başhekimleri ne iş yapar? Burası bir üniversite hastanesi gibi değil de, sendikanın çiftliği gibi yönetiliyor” eleştirilerine neden oldu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği Kalite Yönetim Birimi tarafından çalışanlara uygulanan memnuniyet anketleri ve öneri değerlendirme raporu sonuçları da tepki gördü.

Hastane Başmüdürü Ayşe Kırcı imzasıyla 18 Mart’ta ilgili birimlere iletilen değerlendirme raporu; kurumdaki liyakat sorunu, sağlık emekçilerini yıldırma politikalarını ve çalışma barışının bozduğunu gösterdi.

Dağıtım yerlerine iletilen raporda sağlık emekçilerinin 67 yanıtına yer verildi. Genel Sağlık-İş Sendikası, yanıtların neredeyse yarısının yönetim hizmetlerindeki siyasi ve sendikal yakınlık gözetilerek yapılan kayırmacı zihniyetlerden şikayet ettiğine dikkat çekti.

'SENDİKANIN ÇİFTLİĞİ GİBİ'

Yaşananları ortaya çıkaran yanıtlardan öne çıkanlar şunlar:

“Şu andaki idari yönetimin çok yetersiz ve kötü olduğunu düşünüyorum. İdarecilerin büyük kısmı, Sağlık-Sen’den aldıkları direktifler ile hareket ediyorlar. Sendikaya üye olanlara ayrımcılık yapılıyor. Liyakatsiz görevlendirmeler yapılıyor. İşi bilmeyen ve hâkim olmayan yerleştirme nedeni ile yapılan işlerin kalitesi düşüyor ve çok fazla hata yapılıyor. Burası bir üniversite hastanesi gibi değil de, sendikanın çiftliği gibi yönetiliyor. Hemşire, personel ve sekreter sıkıntısı yaşanıyor. Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü’nün yönetime emeğiyle geldiğini düşünmüyorum 6 yıllık bir hemşire haksız yere sırf eşi belli bir parti mensubu diye hemşirelik hizmetleri müdür yardımcısı olmuştur bu haksızlık çalışan herkese yapılmıştır. Hastanede ortalama 11 yıla yakın bir süredir çalışıyorum. Bu süreçte üç yönetim gördüm. Aralarında göreve en adaletsiz şekilde gelen yönetim olduğunu düşünüyorum. Yeni yönetimde 6 yıllık bir hemşirenin sadece arkası sağlam diye yönetime getirilmesi içimdeki çalışma azmini büyük ölçüde zedelemiştir.”

'DERHAL ARAŞTIRILMALI'

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur, “Sağlık emekçilerini ‘Keşke hastane ve yönetim hiç olmasaydı’ diyecek noktaya getiren liyakatsiz ve adaletsiz yönetim anlayışı birçok çalışma arkadaşımızın istifayı düşünmesine sebep olacak düzeyde olduğu rapordan anlaşılıyor. Sırf siyasal yakınlık gerekçesi ile kıdemsiz bir hemşirenin Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcılığına yükseltilmesinin, çalışma barışını temelinden yıktığı gözleniyor” dedi.

Hastanede çalışanların içinde bulunduğu çıkmazın, kurum tarafından yayınlanan raporda görüldüğünü vurgulayan Uğur, “Eskişehir gibi bir kentimizde her gün binlerce yurttaşımızın sağlık hizmeti beklentisiyle ziyaret ettiği şehrin tek üniversite hastanesi olan kurumun; bir sendikanın çiftliği gibi yönetilmesi ve adaletsiz, liyakatsiz atamalarla çalışma barışının bozulduğu gibi vahim iddialar derhal araştırılmalı” ifadelerini kullandı.

Uğur, “Devletin, halkına uzanan sağlık eli olan sağlık çalışanlarının mutsuz, umutsuz bir şekilde halkımıza nitelikli sağlık hizmeti sunması beklenemez. Kurumu ele geçirdiği iddia edilen sarı sendikal yapılanmaya karşı uygulanan kayırmacı tavır sonlandırılmalı. Çalışanların anayasal hakkı olan sendikal tercihlerine müdahale etmeye yeltenen idareciler gerekli şekilde cezalandırılmalı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum