ESOGÜ’lü öğrenciler İsrail’in Refah Saldırısına tepki gösterdi

ESOGÜ’lü öğrenciler İsrail’in Refah Saldırısına tepki gösterdi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri Filistin direnişine destek olmak için toplandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri İsrail'in Refah'taki bir çadır kampını bombalamasının ardından ESOGÜ Merkez Yemekhane önündeki kurdukları RİM Çadırı önünde bir araya gelerek Filistin halkının direnişinde yanında olduklarını gösterdi.

Burada ESOGÜ Filistin Direnişi Öğrenci Topluluğu adına basın açıklamasını gerçekleştiren Ömer Koca, “Bugün 8 aydır devam eden ve günden güne artan zulmü soykırımı kınamak için toplanmadık. 8 aydır her gün kınadığımız Siyonist devlet, iki gün önce 2 bin 371 blok adını verdiği ve 4 gün önce düzenli bölge olarak nitelediği Refah gölgesine sığınan Filistinli sivilleri yakarak şehit etti. Artık kınama zamanı geçti, üniversitelerde, kampüslerde, dersliklerde, meydanlarda ve ulaşabildiğimiz her yerde kalben buğz etmenin ötesine geçip, harekete geçme zamanıdır” diye konuştu.

“ZAFER YAKINDIR VE ZAFER İNANANLARINDIR”

“Bütün dünya ve bütün insanlık zulme karşı bir arada” diyen Koca, şöyle devam etti:

“Eylemden ne olur demek sizin, her gün ve her saat Filistin için Ribat’ta olan insanlık, Devletleri mutlaka harekete geçirecektir. Bunun örneği geçtiğimiz hafta, 3 Avrupa ülkesi olan İrlanda İspanya ve Norveç’in Filistin'i özgür bir devlet olarak tanımasıydı. Bundan sonra ne olacak biliyor musunuz? Biz inanıyoruz ki, bu eylemlerimiz, çığ gibi bütün meclisleri saracak ve bütün devletler Filistin’i özgür bir devlet olarak tanıyacaktır. Ancak bu bir son değil, aksine yeni bir dünyanın başlangıcıdır. Ve biz yine inanıyoruz ki bundan bir sonraki gerçek, başkenti Doğu Kudüs değil, bizatihi Kudüs'ün kendisi olan ve içerisinde herkesin barış içinde yaşadığı Filistin devletidir. Yürüdüğü zaman ayağına Kudüs gücü gelen kardeşim, asla zaferi olan inancın azalmasın. Zafer yakındır ve Zafer inananlarındır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.