"ETİ Şehir ve Göç Müzesi 9 yıldır TÜGVA için mi bekletildi?"

"ETİ Şehir ve Göç Müzesi 9 yıldır TÜGVA için mi bekletildi?"
ESKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Durusu ETİ Şehir ve Göç Müzesi olarak açılması beklenen müzenin TÜGVA Kıraathanesine dönüştürülmesine yönelik soru yöneltti.

Arsası Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Eskişehir Tarihi Odunpazarı Eti Şehir ve Göç Müzesi'nin Turizm, kültür ve sanat kenti Eskişehir'in ETİ A.Ş. sponsorluğunda "ETİ Göç Müzesi olarak Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından tasarlanmış ve 2015 yılında da bina yapıldı fakat 9 yıldır hizmete açılmadı. Ardından açılmayı bekleyen Müze, geçtiğimiz haftalarda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’na geçti.

Eskişehir Kültür ve Sanat Derneği (ESKÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Durusu, yaşanan bu olayın açıklığa kavuşması adına ilgililere sorular yönelterek, bu yerin acilen kamu kurumlarına verilmesi gerektiğini söyledi.

“BUNCA YIL NEDEN BEKLETİLDİ?”

Durusu, “Eskişehir Kültür ve Sanat Derneği olarak soruyoruz; Müze ne oldu da 9 yıldır Eskişehir halkının hizmetine açılamadı, yoksa Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) için mi bekletildi? Şimdi neden Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) diye bilinen şahıslara verildi? TÜGVA yetkililerinin bu binayı Türk Dünyası Vakfı ile birlikte "Göç Müzesi ve Kıraathane" olarak Eskişehir halkının hizmetine açacakları söylenmektedir. Türkiye Gençlik Vakfı'nın kıraathane ve göç müzesi olarak kullanılmasında ETİ yönetiminin onayı var mı, yoksa ETİ sponsorluğunu fesih mi etti? Müzede göçmen kadınların yaptığı el işleri, tarım ve hayvancılıkta kullanılan aletlerin, kültür ve sanat eserlerinin nerede olduğunu öğrenmek istiyoruz” diye konuştu.

“KAMU KURUMLARINA VERİLMELİ”

Söz konusu yerin kamu kurumlarına verilmesi gerektiğinin altını çizen Durusu, “Kurşunlu Külliyesi karşısındaki ETİ Şehir ve Göç Müzesi eğer 9 yıldır bekletilmeden 2015 yılında halkın hizmetine açılsaydı Eskişehir ve Türkiye için ilk ve tek müze olarak geçmişten geleceğe kültür ışığı olacaktı. Bu durumda bu yerin hemen belediyeler ve Kültür Müdürlüğü gibi kamu kurumuna verilmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum