ETO'dan Emniyet'e 100 bin YTL yardım

ETO’dan Emniyet’e 100 bin YTL yardım
İl Emniyet Müdürlüğü’nün Anemon Otel’de düzenlediği ödül töreninde Eskişehirliler emniyetine bir kez daha sahip çıktı. Düzenlenen ödül töreninde Eskişehir Ticaret Odası adına Başkan Sarar, Emniyete 100 Bin YTL’lik...

İl Emniyet Müdürlüğü'nün Anemon Otel'de düzenlediği ödül töreninde Eskişehirliler emniyetine bir kez daha sahip çıktı. Düzenlenen ödül töreninde Eskişehir Ticaret Odası adına Başkan Sarar, Emniyete 100 Bin YTL'lik destek verdi. MEDES Projesi'ne ETO adına destekte bulunan Sarar, çeki Vali Çalışıcı ve Emniyet Müdürü Yücel'e teslim etti.
Törende bir konuşma yapan Vali Kadir Çalışıcı, devletin imkan ve kaynaklarının sınırlı olduğunu ifade ederek, "Eskişehir polisinin bugünkü seviyesine gelmesi için 20 sene beklememiz gerekiyordu. Ne bizim, ne de Eskişehirlilerin beklemeye tahammülü vardı. Eskişehirliler, polisine destek oldu. Eskişehir, Emniyet Teşkilatı'na en fazla araç bağışlayan il. Bu alanda da şampiyon oldu. Düzenlenen kampanyalara destek olan Eskişehirli yöneticiler, iş adamları, sanayiciler ve meslek odalarına teşekkür ediyorum. Aslında siz polise değil, kendi güvenliğinize yatırım yapıyorsunuz. Hepimizin bir görev süresi var, tayin olur gideriz. Eskişehir halkı; kendi güvenliğine, kanun hakimiyetine, hukukun üstünlüğüne yatırım yapıyor" dedi. Kadir Çalışıcı, Eskişehir polisinin suç ve suçluyla mücadelede Türkiye'ye örnek olduğunu anlatarak, "Polis, eskiden suçludan delile gidiyordu. Suçluyu karakola çekerek dayak, sopa, falaka gibi eski yöntemlerle doğru, yanlış konuşturup adliyeye teslim etme devri, artık mazide kaldı. Bu kara yöntem kalktı. Artık delilden suçluya gidiliyor. Modern anlamda delilden suçluya gidilen bir sistemde de teknolojiden mutlaka yararlanacaksınız. Türk polisinin yapamayacağı, yakalayamayacağı suçlu yoktur. Dünyanın en iyi polisi, Türk polisidir. Bir yerde kanun hakimiyetini kurabilirseniz, çeteler yok olur. Kanun hakimiyeti olmazsa, çeteler olur. 'Çete bozuntusu olarak bilinen gruplar, yıllardır Eskişehir'de varlardı. Ne oldu, ne değişti?' diye bana soruyorlar. İşte, bunlar değişti" diye konuştu.
Vali Çalışıcı, Muhabere Elektronik Destek Sistemi'nin (MEDES), Eskişehir'in MOBESE'si olacağını sözlerine ekledi.
"SÖZÜM ONA 295 BABAYI ALMIŞIZ,
BUNLAR ASLINDA NE ÇETE, NE BABA"
İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel ise, görevde bulundukları 40 ayda çok güzel sonuçlara ulaştıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Büyükşehir Belediyesi, alt belediyeler, üniversitemizin çok büyük katkılarıyla bugünlere geldik. Bugün itibariyle 706 sokak satıcısını, 900 mali suçluyu, 295 sözüm ona babayı almışız. Yani çete demek istiyorum. Bana sorarsanız, bunlar ne çete, ne baba. Türkiye'de 2006 yılında suçlar, 2005 senesine göre yüzde 64 artarken, biz Eskişehir olarak yüzde 11.2 aşağıya çektik. Bir çok başarılara lojistik, bina, araç-gereç olarak sizlerin katkılarıyla alınan 78 otomobil, 23 motosiklet ve onun ötesinde binaların yeniden inşasıyla büyük işlere imza attık. Eskişehirlilerin bize yaptığı yardımların toplam tutarı 3.5 milyon YTL'dir. Lojistiği, çetesi, hırsızlığıyla 'Şah-Mat' operasyonu dedik, hepsini bitirdik. Asayişe müessir kapsamında olaylarda 7 bin 834 kişiyi aldık, bunun 6 bin 934 kişiyi yani yüzde 88.5'ini suçüstü aldık. Toplum destekli polislikle bizim o şahısları yakalamamızı halk opera etti, vatandaş polisini bağrına bastı."
Muhabere Elektronik Destek Sistemi'nin (MEDES) de tanıtıldığı törende, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar'ın, ekiplerin Kanatlı İş Merkezi önüne gitmesini istemesiyle Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Abdülkadir Kutlu'nun telsizden verdiği emirle 2 ekibin bahse konu yere ulaşması, salona kurulan sinevizyonda davetlilere gösterildi. MEDES Projesi'ne ETO olarak 100 bin YTL'lik maddi destekte bulunan Sarar, çeki Vali Çalışıcı ve Emniyet Müdürü Yücel'e teslim etti.
Ödül törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Ticaret Borsası Başkanı Selim Öğütür, çok sayıda yetkili, iş adamı, davetli ve polis memurları katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.