Fakirin derdi Kış

Fakirin derdi Kış
Isınma masraflarının hayli yükseldiği günümüzde, dar gelirlerinin ilk gündeminde kışı geçirmek var. Yüksek fiyatlar karşısında odun ve kömür almakta zorlanan dar gelirli vatandaşlar zorlu kışı nasıl geçirecekleri düşüncesindeler.Bu...

Isınma masraflarının hayli yükseldiği günümüzde, dar gelirlerinin ilk gündeminde kışı geçirmek var. Yüksek fiyatlar karşısında odun ve kömür almakta zorlanan dar gelirli vatandaşlar zorlu kışı nasıl geçirecekleri düşüncesindeler.
Bu yıl kömür fiyatlarının en ucuz 500 lirayı bulması buna karşılık bir ton odun fiyatının da 200 liradan satılması dar gelirliyi hayli düşündürüyor.
Elde edilen gelir karşılığında yakacak fiyatlarının hayla fazla olması nedeniyle kıştan çıkışın çarelerini arayan dar gelirli pek çok vatandaş, ısınmanın değişik çarelerini arıyor.
Elektrikle ısınma yolunu daha çok seçen pek çok dar gelirli vatandaş; "Bu fiyatlarla kömür ve odun alamadığımız için elektrikli ısıtıcılar kullanıyoruz. Onları da günün belirli saatlerinde çok kısa yakıyoruz. Yoksa elektrik faturası ile başa çıkamayız. Bütçemizi uygun olduğunda da kiloyla odun ya da kömür alabiliyoruz" diyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.