Funda Dünya şampiyonu

Funda Dünya şampiyonu
Uluslar arası Havacılık Federasyonu FAI’nin düzenlediği 4. Dünya Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonasında ülkemizi temsil eden 5 kişilik ekipte yer alan Funda Durusu Cici, ilk defa düzenlenen bayanlar kategorisinde 1 bayan arasında...

Uluslar arası Havacılık Federasyonu FAI'nin düzenlediği 4. Dünya Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonasında ülkemizi temsil eden 5 kişilik ekipte yer alan Funda Durusu Cici, ilk defa düzenlenen bayanlar kategorisinde 1 bayan arasında birinci olarak altın madalya kazandı.
Yarışma Litvanya'nın Trakai şehrinde düzenlendi. Galves adı verilen yaklaşım 15 cm kalınlığında donmuş bir gölün üzerinde vinç kalkış sistemi ile gerçekleştirilen şampıyonaya 14 ülkeden 69 sporcu katıldı. Şampiyonada her pilot toplam 12 sorti yaptı. 1000 cm'lik dairesel hedef üzerindeki "0" noktasına en yakın inişi yapabilenler en iyi dereceleri aldı.
Takım kaptanı Okul Müdürü Yücel Akyol başkanlığında birlikte yarışmacı olarak Funda Durusu Cici, Serdar Özçaroğlu, Faruk Bozkurt ve Abdullah Yıldız'dan oluyan Türkiye ekibi Ülkemizi başarı ile temsil etti.
11 Bayan yarışmaçı arasında birinci olarak Dünya Şampiyonu olan Funda Durusu Cici'ye madalyasını FAI CIVL başkanı Flip Koetsier verdi.
Funda Durusu Cici, Madalyayı alırken yaşadığı duyguları şöyle ifade etti:
" Madalyamı alıp 1.lik kürsüsüne çıktığımda dünyanın dört bir yanından gelen insanlara madalyamı kaldırıp "Bu Türkiye için" diye bağırmamın ardından yaşanan derin sessizlik ve akabinde kopan alkışlarla başlayan İstiklal Marşı ve ardından hissettiğim Uluönder'in ve aziz atalarımın ruhları bir an dizlerimin titremesine ve gözlerimin dolmasına sebep oldu"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.