Gayretler yaşama döndürdü

Gayretler yaşama döndürdü
Kuvözde bakım altında tutulan Azra ve Ela adlı bebekler bir kilo 150 gram oldu. Anne Zuhal Tüzün ile fabrika işçisi 35 yaşındaki baba Metin Tüzün kızlarını kucaklarına alacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Anne Zuhal Tüzün,...

Kuvözde bakım altında tutulan Azra ve Ela adlı bebekler bir kilo 150 gram oldu. Anne Zuhal Tüzün ile fabrika işçisi 35 yaşındaki baba Metin Tüzün kızlarını kucaklarına alacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.
Anne Zuhal Tüzün, 10 yıllık evli olduğunu belirterek, Ankara'daki Anadolya Tüp bebek Merkezi'nde gördüğü tedavi sonucunda hamile kaldığını söyledi. Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Opr. Dr. Fatih Övünç tarafından sezaryenle üçüz bebek dünyaya getirdiğini kaydeden Zuhal Tüzün, "hamile kaldığımda doktorlar üçüzlerin düşük ağırlıkta dünyaya geleceklerini, yaşama şanslarının az olduğunu, bu nedenle birinin anne karnında yaşamına son verilmesini istediler.
Ancak ben ve eşim buna karşı çıktık. Üçünün de dünyaya gelmesini istedik. Üçüzlerden erkek olanı öldü. 2 kızımı Allah bize bağışladı.
Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastanesi doktor ve hemşireler 2 kızımı yaşatmak için yoğun gayret sarf etti. Böyle hizmet ve çaba özel hastanelerde bile olmadığını sanıyorum.
Tüm personele teşekkür ediyoruz. Doktorlar bebeklerin bir süre daha hastanede kalması gerektiğini söylüyor. Kızlarımı kucağıma alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.
Baba Metin Tüzün'de ölen oğluna "Mustafa" adını verdiğini belirtti Metin Tüzün baba olduğu için mutlu olduğunu söyledi.
Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Sevgi Yazıcıoğlu, anne Zuhal Tüzün' ün bir ay önce biri erkek ikisi kız olmak üzere üçüz bebek dünyaya getirdiğini belirtti. Erkek bebeğin öldüğünü ifade eden Dr. Yazıcıoğlu, hayatta kalan kızlardan birinin 820 gram, diğerinin de 920 gram ağırlığında dünyaya geldiğini kaydederek, "820 gram olan bebek bir-kaç gün sonra 730 grama, 920 gramlık bebek de 800 grama düştü.
Kuvöze aldığımız bebekleri yaşatmak için ekip olarak bir ay süreyle yoğun çaba sarf ettik.
Bir ayın sonunda bebeklerin her ikisi de bin 150'şer gram oldu.
Şuan sağlık durumları iyi olan bebekleri bir süre daha bakım altında tuttuktan sonra taburcu ederek anneye vereceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.