Gecelik apart kiralamaya SUÇ DUYURUSU

Gecelik apart kiralamaya  SUÇ DUYURUSU
Son birkaç yıl içinde binlercesi yapılan ve öğrencilerin kullanımı için inşa edilen apart daireler artık değişik amaçlar ile de kullanılmaya başlandı.Pek çok apart daire sahibinin, özellikle okulların tatilde olduğu şu...

Son birkaç yıl içinde binlercesi yapılan ve öğrencilerin kullanımı için inşa edilen apart daireler artık değişik amaçlar ile de kullanılmaya başlandı.
Pek çok apart daire sahibinin, özellikle okulların tatilde olduğu şu dönemlerde apartlarını günlük kullanım için kiraya vermeleri ortaya ilginç sorunları da çıkarmaya başladı.
ASLINDA HİZMETLERİ BÜYÜK!
Eskişehir'e dışarıdan genle binlerce öğrencinin adeta akın ettiği apartlar, eğitim ve öğretim döneminde önemli hizmetlerde bulunuyor.
Binlerce öğrenci için barınma ihtiyacını karşılayan apartlar, bu özelliği sayesinde de hem kente, hem de kentin eğitimine büyük katkı sağlıyor.
EĞİTİM DÖNEMİ DIŞINDA
FARKLI UYGULAMA
Apart sahipleri, eğitim ve öğretim döneminin ardından boşalan apartları değişik bir yöntemle yine işletme gibi kullanmaya devam ediyorlar.
İnternete verilen ilanlar ile günü birlik kullanıma açılan bu apartlar, çeşitli amaçlar için kullanılıyor! Hatta pek çok kişi, günü birlik kiralamaların gayri ahlaki işler için kullanıldığını bile iddia ediyor.
ETO SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Konu ile ilgili olarak pek çok şikâyet alan Eskişehir Ticaret Odası'da üyelerinin haklarını korumak amacıyla harekete geçti. Şehirdeki konaklama piyasasına büyük darbe vurduğu söylenen apart kiralama yönetiminin, kanun dışı olduğunun da belirtildiği yazılar ilgili kuruluşlara gönderildi.
Otellere yapılan girişler ve kayıtların emniyete bildirilmesini sağlayan uygulamanın günü birlik kiralamalarda yapılamadığını ve güvenlik açığının oluştuğunu, bununla birlikte otel işletmelerinin mağdur olduğunu belirten yazıyı emniyete gönderen ETO, bir başka yazıyı da Vergi Dairesine yolladı.
Kiralamalar karşılığında elde edilen kazancın kayıt altında olmadığı, haksız rekabet oluşturduğu, devletin ayrıca vergi kaybı yaşadığını da belirten Ticaret Odası, üyelerinin haklarının korunmasını istedi.
İNTERNETTE YÜZLERCE İLAN DOLAŞIYOR
Bağlar ve çevresindeki mahallelerde son yıllarda binlercesi inşa edilen apartlar, genellikle her iki üniversiteye yakın olan bölgelerde yoğunluk kazanıyor.Bu apartları kiralamak isteyenler ise müşterilerini internet aracılığı ile buluyor.
Çeşitli sitelere verilen ilanlar ile apartlar pek çok kişiye kiralanıyor. Kiraların 50 TL ile 100 TL arasında değiştiği belirtilirken, uygulamaya ilginin ise hayli büyük olduğu da belirtiliyor.
Şimdi ise şehirde oldukça yaygın olarak kullanılan bu uygulama ile ilgili bir denetim ya da yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.