Gıda güvenliği yönetim sistemi anlatıldı

Gıda güvenliği yönetim sistemi anlatıldı
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) “Eskişehir Temsilciliği Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” ile ilgili ortaklaşa bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. TSE Uzmanı Dilek Gürsoy ve Eti Gıda A.Ş.’den Nuray GÖNEN’in konuşmacı...

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) "Eskişehir Temsilciliği Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi" ile ilgili ortaklaşa bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. TSE Uzmanı Dilek Gürsoy ve Eti Gıda A.Ş.'den Nuray GÖNEN'in konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısında, ağırlıklı olarak Gıda Güvenliği, hijyen ve sanitasyon konularına bağlı olarak TS EN ISO 22000 Gıda Güvenlik Yönetim Sistemi hakkında konuklara detaylı bilgi verildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TSE Eskişehir Ürün Belgelendirme Müdürü Yasemin Çelik, TS EN ISO 22000 Gıda Güvenlik Yönetim Sistemi'nin önemine dikkat çekerek, "Bu konuda Eskişehir başta olmak üzere, Bilecik ve Kütahya bölgesindeki üyelerimizi de konu hakkında bilgilendirmeyi amaçladığımız için, böyle bir çalışmayı Ticaret Odası ile birlikte organize ettik.
ISO 22000 kapsamı sadece gıda sektöründe çalışanları değil, aslında insan sağlığını ilgilendiren her kesimi yakından ilgilendirmektedir" şeklinde konuştu.
Odamız Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyemiz Sedat Erentok da, Avrupa Birliği uyum çalışmaları kapsamında en zorlu ve kapsamlı başlıklardan birisinin Gıda Güvenliği konusu olduğunu vurgulayarak, "Gıda zincirinde yer alan tüm kuruluşların gıda güvenliği yönetim sistemlerine geçişi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Standardı'nın beklentilerinden birisidir.
Türk Gıda Mevzuatı'nda, 30 Mart 2005 tarihinde yayınlanan yönetmelik ile tüm gıda firmalarının Mart 2006 - Mart 2008 döneminde Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerini kurmuş olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda Mart 2006 tarihinden itibaren tüm gıda firmalarında ön koşul programların uygulanmaya alınmış olması zorunludur" diyerek, konunun hassasiyetine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.