Gölet "Orman köylüsü yerine yandaşlar kalkındırılıyor"

Gölet "Orman köylüsü yerine yandaşlar kalkındırılıyor"
CHP İl Başkanı Erman Gölet, orman köylerinin kalkınmasına yönelik yapılan düzenleme ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Ekonomik nitelikli hayvan kredisinin, hak sahibi olabilecek şartlara haiz orman köylüsüne verildiğini...

CHP İl Başkanı Erman Gölet, orman köylerinin kalkınmasına yönelik yapılan düzenleme ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Ekonomik nitelikli hayvan kredisinin, hak sahibi olabilecek şartlara haiz orman köylüsüne verildiğini iddia eden Gölet, "Yapılan başvurular ve kredi onayları usulsüzdür. İkametgah bilgilerinde, hayvan küpe numaraları, gelire ilişkin beyanlar da sahtelikler bulunmaktadır" dedi.
Şikayet müracaatları var
Gölet, yaptığı açıklamada, gerçek hak sahibi olan orman köylüsünün değil de akrabaların kalkındırıldığını iddia ederek, " Mihalıççık İlçesi köylerinden, gerek muhtarlar, gerekse mağdur olan vatandaşlardan gelen usulsüzlük şikayetleri üzerine yapılan görüşmelerde başta AKP İlçe Başkanı olmak üzere, bazı AKP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, AKP İl Genel Meclisi üyesi ve bunların akrabalarının kredinin verilebilme koşulları bulunmamasına karşın, krediden siyasi nüfuz kullanmak suretiyle yararlandıkları anlaşılmaktadır. Bu konuda köy muhtarlarının ve köylülerin resmi makamlara şikayet müracaatları bulunmaktadır. Yapılan başvurular ve kredi onayları usulsüzdür. İkametgah bilgilerinde, hayvan küpe numaraları, gelire ilişkin beyanlar da sahtelikler bulunmaktadır. Gerçek hak sahibi olan orman köylüsü kalkındırılmamış her zaman karşılaştığımız gibi akrabalar kalkındırılmıştır" diye konuştu.
Suç sayılan bu usulsüzlüklerle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunacaklarını ifade eden Gölet, " Bu olay, AKP'nin Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi yolsuzluğa bakış açısının somut göstergesidir. Bu uygulamada da yine malum olan gerçekleşmiş, yandaşlara ve akrabalara kamu kaynakları peşkeş çekilmiştir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.