Gül başvurusunu yaptı

Gül başvurusunu yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü MYK toplantısının ardından toplanan grup toplantısında AKP’nin adayının Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül olduğunu açıkladı. Gül Cumhurbaşkanlığı için...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü MYK toplantısının ardından toplanan grup toplantısında AKP'nin adayının Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül olduğunu açıkladı. Gül Cumhurbaşkanlığı için adaylık başvurusunu da yaptı.
Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''11. Cumhurbaşkanı adaylığı için yaptığım son değerlendirmeler, tüm bu araştırmalar neticesinde bir ismi ortaya çıkardım. O da değerli, bugüne kadar beraber bu yolda olduğumuz, bu hareketi beraber kurduğumuz Abdullah Gül kardeşimizdir'' dedi. Erdoğan "nihai karar TBMM'nindir" dedi.
Gül'ün adaylığı AKP grubunda alkışlarla karşılandı.
Gül, adaylık başvurusunu yaptı
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı adaylığı için TBMM Başkanlığı'na başvurdu.
Başvuru dilekçesini TBMM Başkanı Bülent Arınç'a sunan Gül, "Anayasa'nın 101'nci maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı için aday olduğumu belirtiyor. Gereğini saygılarımla arz ediyorum" dedi. Başbakan Erdoğan, tarafından AK Parti'ni Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Gül, adaylık için başvuru dilekçesini TBMM Başkanı Arınç'a sundu. Beraberinde bir grup milletvekili ile TBMM Başkanlığı'na gelen Gül, 5 dakika süren görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek başvuru dilekçesini Arınç'a sundu.
Arınç, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı müracaatında bulunmak üzere bugün Meclis Başkanlığı'nı ziyaret ettiğini, bunun basit bir seromaniden ibaret olduğunu, ancak basının yoğun ilgisi üzerine kameralar önünde başvuru dilekçesini kabul ettiğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Gül, Anayasa'nın 101'nci maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti'nin 11'nci Cumhurbaşkanlığı için aday olduğunu ve gereğinin yapılması istedi. Gül'ün, başvuru dilekçesini kabul eden Arınç, hayırlı olsun dileklerini ileterek, "Tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Bugün güzel bir gün" diye konuştu. Gül'ün başvurusunun prosedüre uygun olduğunu ve müracaatı kabul ettiğini ifade eden Arınç, dilekçeyi Kanunlar Kararlar Dairesi'ne bildireceğini söyledi.
Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk turun 27 Nisan'da yapılacağını hatırlatarak, seçimlerin şimdiden, ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
TBMM'ye başarılar diliyorum. Sayın Gül'ün de adaylığını tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. Gül, gazetecilerin 'İlk turda 367'yi sağlamak için liderlerle görüşecek misiniz?' yönündeki soruları üzerine ise ziyarette bulunacağını ayrıntılarını basın toplantısında açıklayacağını bildirdi.
İLK TUR 27 NİSAN'DA
TBMM Danışma Kurulu, cumhurbaşkanı seçim turlarının tarihlerini belirledi.
Buna göre, seçimin ilk turu 27 Nisan cuma, 2. turu 2 Mayıs çarşamba 3. turu 9 Mayıs çarşamba son tur ise 15 Mayıs salı günü yapılacak.
Genel Kurul, her seçim turunda saat 15.00'te açılacak. Cumhurbaşkanı seçimi tamamlanıncaya kadar, Genel Kurulda Başkanlığın sunuşları hariç başka bir konu gündeme alınmayacak.
TBMM Başkanı Bülent Arınç, cumhurbaşkanı seçim turları tamamlandıktan sonra seçilecek cumhurbaşkanı için 16 Mayıs'ta Genel Kurulda ant içme töreni yapılacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.