Gün çocukların

Gün çocukların
23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte egemenliğini kazanan büyük Türk Ulusu o günden bugüne geçen zamanda daha da büyüyerek muasır medeniyetler için yürüyüşüne devam ediyor....

23 Nisan 1920'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte egemenliğini kazanan büyük Türk Ulusu o günden bugüne geçen zamanda daha da büyüyerek muasır medeniyetler için yürüyüşüne devam ediyor. Egemenliğin kazanıldığı günü çocuklara bayram olarak hediye eden Atatürk'ü bu vesile ile bir kez daha yad ediyoruz.
Bugün kutlanacak olan bayram etkinlikleri Eskişehir'de de büyük bir coşku ile yaşanacak.
Saat 10.00'da vilayet alanında çelenklerin sunulması ile başlayacak olan etkinliklerde aynı yerde çocuk şöleni düzenlenecek.
Saat 17.00'de Yediler Parkından başlayacak olan güzergâhta ise 10. Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali Korteji yapılacak. Kutlamalar hafta boyunca okullarda çeşitli spor ve kültürel etkinlikler ile devam edecek.
Bayram dolayısı ile kent yöneticileri de birer mesaj yayımladılar. Yöneticiler tüm çocukların ve Eskişehirlilerin 23 Nisan'ını kutladılar.
**************
"Sizlerden çok şey bekliyoruz!"

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali Güngör Azim Tuna "Tarihimizin gurur dolu sayfalarının çocuklarımız tarafından bilinmesi, kutsal mücadelenin gelecek kuşaklara aktarılması ve atalarımızın vatan sevgisinin anlaşılması açısından "23 Nisan" önemli bir vesiledir." Dedi.
Tuna yayımladığı mesajında daha sonra şunları söyledi; "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa götürecek sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." diyerek ülkemizin aydınlık geleceği için çocukların ne kadar önemli olduğuna vurgu yapmıştır. Gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan tüm dünya çocuklarının coşkuyla kutladığı bu bayram; dünya barışına olan katkısı dolayısıyla da büyük bir önem taşımaktadır."
******
"Barışın köprüsü Türkiye'den geçiyor!"

Ak Parti Milletvekili Salih Koca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Milletvekili Salih Koca "Milli iradenin tecelli ettiği en üst makam olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 95. Yılını idrak ediyoruz. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." Şiarıyla ülkemizde demokrasinin temellerinin atıldığı bir gündeyiz." İfadelerini kullandı. Koca mesajında şunları söyledi; "23 Nisan: Ulusal egemenlik bayramı olmasının yanı sıra bir de çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır. Dünya çocukları arasında barış ve kardeşlik köprüsü bu vesile ile ülkemizden geçmektedir. Geleceğin demokratik düzeni bugünün çocuklarının ellerinde şekilleneceği için 23 Nisan'ın çocuk bayramı olarak kutlanması önem arz etmektedir.
İnanıyorum ki bütün çocuklarımız geleceğin müreffeh Türkiye'sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir!"
***************
"Çocuklarımıza kutlu olsun!"

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükerşen mesajında tüm çocukların bayramını kutladı. Büyükerşen; "Atatürk, kurtuluşun ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş gününü "Ulusal Egemenlik Bayramı" ilan etmiş, aynı zamanda çocuklara hediye ederek, bir anlamda ülkemizin geleceğinin onların ellerinde göneneceğini ve büyüyeceğini teyit etmiştir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 95. yılının şehrimize, çocuklarımıza ve tüm milletimize kutlu olmasını diliyor, daha nice 23 Nisanları birlik, beraberlik içinde kutlamamızı temenni ediyorum." Diye konuştu.
*******
"Barışın temsil edildiği tek bayram!"
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajında, "Ulusal Egemenliğin teminatı olan, geleceğe güvenle bakan, aydınlık yüzlü çocuklarımız bu bayrağı egemenliğin ulusta olduğu bağımsız ve demokratik bir Türkiye yolunda taşımaya devam edecektir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ayrıca dünyada çocuklara hediye edilen barışın ve kardeşliğin simgesi olan ilk ve tek bayramdır." Dedi. Ataç; "Tepebaşı Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi çocuk hakları ve çocuklarımızın geleceği için Ulu Önder'in izinden gitmeye devam edeceğimize söz veriyoruz. Bu vesileyle başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım." Diye konuştu.
*****************
"Yetenekli gençler yetişecek!"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı mesajında; "Çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, araştıran, üreten, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olmaları, bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan, ülkesine bağlı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur." Dedi. Rektör Gönen mesajını şöyle tamamladı; "Başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, sevgi dolu yürekleri, önyargısız ve aydınlık bakışlarıyla yaşamımızı zenginleştiren, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyor, sevgilerimi iletiyorum."
****************
"Çocuklarımıza destek olacağız!"
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkındaki mesaj yayımladı. Başkan Güler şunları söyledi; "Bu bayram Türk evlatlarını ayrı bir yere koymaktadır. Çünkü dünyada hiçbir ulus evlatlarına bayram armağan etmemiştir.
Çocuklarımız ise kendilerine duyulan bu güveni en iyi şekilde değerlendirmeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin daha güçlü ve daha gelişmiş bir ülke olması için gayret göstermelidir.
Eskişehir Ticaret Odası olarak biz; evlatlarımızın bu zorlu görevi başarıyla yerine getireceğine can-ı gönülden inanıyor, ülkemizin ve şehrimizin daha müreffeh olması için çocuklarımıza destek vermeye devam edeceğimize söz veriyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.