Gün çocukların

Gün çocukların
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün Tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Resmi törenlere Saat 09.00’da Vilayet Alanındaki Atatürk Anıtı önünde başlanacak. Protokol...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün Tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir'de de çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Resmi törenlere Saat 09.00'da Vilayet Alanındaki Atatürk Anıtı önünde başlanacak. Protokol üyelerinin Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve askeri bando eşliğinde İstiklal marşımız söylenecek. Çeşitli okullardan seçilen öğrenciler Valiliği, Garnizon Komutanlığını, Büyükşehir Belediye başkanlığını ziyaret edecekler, bu ziyaretler sırasında öğrenciler temsili olarak ziyaret edilen makam sahibinin görevini üstlenecekler.
Bayram Kutlama töreni ise saat 10.30'da Atatürk Stadyumunda başlayacak.
"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kutlama mesajları yayınladı. Mesajlar özetle şöyle:
B.Şehir Belediye Başkanı
YILMAZ BÜYÜKERŞEN
" 23 Nisan'ı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan etmek ve bir ulusun büyük mücadelelerin ardından kazandığı egemenlik hakkını, yarın o ulusu yönetecek olan çocuklara bir bayram sevinci içinde aşılamak Atatürk'ün ne kadar büyük bir deha olduğunun en önemli göstergelerinden biridir. Ulu Önder, 23 Nisan'ı çocuklara bir bayram olarak armağan ederken, aynı zamanda ulusal egemenliğin ve demokratik düzenin gelecek kuşaklar tarafından da çok iyi bilinmesini ve korunmasını sağlamayı amaçlıyordu. Bugün bizler de Atatürk İlke ve Devrimleri ile Çağdaş Cumhuriyet'in kazanımlarını çocuklarımıza çok iyi anlatmak, onların çağdaş birer birey olarak yetişmelerini sağlamak zorundayız. "
Tepebaşı Belediye Başkanı
TACETTİN SARIOĞLU
"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 87. yılını kutladığımız bu coşkulu günde, tarihimizdeki dönüm noktaları, bağımsız ve özgür yaşamak, laik, demokratik Cumhuriyet'e sahip olmak, uygar dünyayla bütünleşmek yolunda milletçe gösterilen çabaların önemini anımsamamak mümkün değildir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi Yüce Önder Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Bizler de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güveniyor ve onların ülkemizin çıtasını bulunduğu mevkiden çok daha yükseklere çıkaracağına inanıyoruz."
Odunpazarı Belediye
Başkanı
BURHAN SAKALLI
" Türk çocuklarının sahip olduğu zeka, yetenek ve küçücük yüreklerine sığdırdıkları engin sevgi ve hoşgörü; fikirlerin, ideolojilerin ve silahların çatışmasını bizlere unutturan ve geleceğin dünyası için umut vaat eden yegane servettir.
Ulu Önder Atatürk' ün "sizlerden çok şey bekliyoruz" diyerek avuçlarına hürriyet ve demokrasiyi bıraktığı çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bizlere bu güzel günü yaşatan aziz Atamıza onun kahraman ve idealist silah arkadaşlarına şükran ve minnet duygularımı bir kez daha yineliyor, sevgi ve saygılarımla selamlıyorum."
CHP Milletvekili
M. VEDAT YÜCESAN
23 Nisan 1920'de gerçekleşen olay, tarihin yeniden yazılmasıdır. Altıyüz yıllık hukuk, siyaset, egemenlik kavramları ve kurumları, bir damla kan akıtılmadan, bir silah patlamadan, yerlerini bir yeni anlayışın kavramlarına, kurumlarına terk etmişlerdir.
23 Nisan, geçmişe özlemin değil, geleceğe yönelişin adıdır. Bu anlayış içersinde genç kuşaklar laik ve demokratik Cumhuriyeti yıpratmaya yönelik anlayışlar karşısında uyanık olmalı, Atatürk ilkelerinin, aklın ve bilimin değerlerini rehber almaktan asla vazgeçmemelidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve 1. TBMM'de görev yapmış olan milletvekillerimizi saygı ile anıyor, çocuklarımız başta olmak üzere tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."
Eskişehir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu
Başkanı
Av. MÜRRÜVET BEYAZ
" Dünyada çocuklara bayram hediye eden tek dünya lideri olan Atatürk'ün Türkiye'si olarak bizlerin sorumluluğu bir kat daha fazladır. Çağdaş medeniyet düzeyine ulaşılabilmesinin öncelikli yolu, çocuklarımızın her türlü olumsuzluklardan arındırılmasıdır.
Ne yazık ki, dünya çocuklarının savaşla, yoksullukla, terörle ve belki de en önemlisi cehaletle karşı karşıya oldukları bir gerçektir. Savunmasız, masum bebeklerin acılarının, gözyaşlarının ve kanlarının üzerinde kurulabilecek herhangi bir medeniyetin yaşam hakkı olmadığı bilinmelidir"
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı
CEMALETTİN SARAR
Yurtta dünyada barış istiyoruz. Bölgemizde barışın koruyucusu olmaya devam edeceğiz. Ama ulusun huzurlu yaşamının sağlanması, genç kuşakların bilim ile, çağdaş kültür ile donatılmış olması gerekmektedir.
Atatürk'ün armağanı olan 23 Nisan, ülkenin çocuklarına "Bilimin ışığında yürüyünüz. Çağdaş dünyanın gereklerini yerine getirerek yüksek uygarlık düzeyini yakalayınız" talimatını vermekte ve bu yolu göstermektedir. Bu bayramı sevinç ve çoşku içinde kutlarken, Atatürk'ün çağın ötesine geçilmesi gerektiğini işaret eden sözlerini unutmamalıyız"
Anavatan Partisi İl Başkanı
NİHAL DOĞRUÖZ
" 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır. Bu bayramlar birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bugünde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız diye düşünüyorum.
Atatürk'ü, bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız ki gelecek kuşaklar sağduyulu, bilinçli ve kararlı olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusunda ödevlerini yerine getirebilsinler.
Halkın Yükseliş Partisi Merkez ilçe Başkanı
Faruk UĞUR
" Amasya genelgesinde belirtilen –Ulusu yine ulusun gücü kurtaracaktır- ibaresiyle anlam kazanan egemenlik, ulusal egemenliktir. 23 Nisan ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür.
Bu nedenle bugün, ulusal egemenlik bayramıdır. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.