Gün kadınların

Gün kadınların
Vali kadir Çalışıcı mesajında, Türk kadınının her zaman Modern Türkiye’nin simgesi olduğunu belirterek “ Türkiye’mizin çağdaşlık iddiasını sürdürebilmesi için kadınların hak ve özgürlüklerini kısıtlama ve baskı...

Vali kadir Çalışıcı mesajında, Türk kadınının her zaman Modern Türkiye'nin simgesi olduğunu belirterek " Türkiye'mizin çağdaşlık iddiasını sürdürebilmesi için kadınların hak ve özgürlüklerini kısıtlama ve baskı olmaksızın kullanabilmeleri ve kadının toplumdaki yerini güçlendirmesi temel önceliğimiz olmalıdır. Üretken ve yaratıcı güçleriyle üretime, yönetime ve yaşamın tüm alanlarına katılma olanağına kavuşan kadınlar toplumsal gelişme ve çağdaşlaşma çabalarında da etkin rol üstlenmektedir" dedi.
DR. M. TACETTİN SARIOĞLU
Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Tacettin Sarıoğlu mesajında "Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirlemektedir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kadınlara tanınan siyasi, sosyal ve ekonomik haklar Türk kadınını aktif bir şekilde toplumsal hayata katarak, Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunmasına imkân vermiştir. " dedi.
Sarıoğlu şunları söyledi:
"İnsanlık tarihini, medeniyetleri, devletleri erkeklerle beraber inşa eden kadınlar, günümüzde de bu katkısını devam ettirerek gerek siyasi, sosyal, gerek aile yaşantısında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmektedir. Ailenin huzuru, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, kadınların üstlendiği yükün hafifletilmesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır."
ESKİŞEHİR YUNUSEMRE LİONS KULÜBÜ
Eskişehir Yunusemre lions Kulübü Başkanı Rauf Göktaş mesajında "Bu gün yine siyasilerimiz, süslü demeçler vererek, Kadınlar Gününü kutlayacaklar. Töre cinayetlerini durdurmak için, birçok sektörde sigortasız asgari ücretin altında çalışan kadınlarımız için acaba neler yapacaklar ? Son yıllarda siyasi nedenler ile çağdaş, Cumhuriyet Kadını görüntüsünden uzak, şeriat ülkelerindeki gibi kadın manzaraları, ülkemizde çoğalmakta. " dedi.
Göktay şöyle devam etti:
"Şehrimizdeki Kadın Platformu'nun açtığı Cumhuriyet Kadınları Fotoğraf sergisini eğer ziyaret etmiş iseniz, görmüşsünüzdür. 1930 lu yıllardaki görünüşleriyle, bugün sokaklarda karşılaştığımız kara çarşaflı kadın manzaralarını karşılaştırdığımızda, nasıl geriye gittiğimizi çok iyi anlıyoruz.
Bu nedenle, biz sivil toplum kuruluşlarına, kadınlarımızın çağdaş, Cumhuriyet Kadınına yakışır yaşam koşullarına sahip olabilmeleri için, mücadele etme görevi düşmektedir.
9. BÖLGE ECZACILAR ODASI
9.Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Mukaddes Harmancı, Eczacıların yüzde 54'ünün, Hekimlerin yüzde 40'ının, Dişhekimlerinin yüzde 35'inin kadın olduğunu belirterek, " Bu oranlar Avrupa ortalamasının çok üzerindedir. Ülkemiz adına bu rakamlar sevindiricidir." Dedi.
Harmancı 8 Mart dünya Kadınlar günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi:
" Eğitimli insanlarda işsizlik oranı yüzde 6.1 iken, eğitimli genç kadınlarda bu oran yüzde 29'dur. Bu olumsuz tabloları değiştirmek, sorunları daha duyurmak çözüm önerileri geliştirmek için 8 Mart Dünya Kadınlar gününü fırsat olarak değerlendirmeliyiz"
T.İŞÇİ EMEKLİLERİ DERNEĞİ
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Arif Duru, "Kadına şiddet uygulamayan, kadın istihdamının artırıldığı, başta siyaset sahnesi olmak üzere her alanda kadınlarımıza daha fazla temsil hakkı verildiği bir ülkede yaşamak hepimizin özlemidir" dedi.
Dünya Kadınlar gününü kutlayan Duru şöyle devam etti:
" Kurtuluş savaşımız cephede omuz omuza çatışan ve şehit düşen erkeklerimiz kadar,sırtında bebesi, kucağında top mermisi taşıyan çıplak ayaklı, şalvarı yamalı, elleri nasırlı kadınlarımız sayesinde kazanılmış bir destandır. Bu gerçekleri biz unutmadık ve gelecek nesillerimize de unutturmayacağız"
ESKİŞEHİR BAROSU KADIN KOMİSYONU
Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Zeliha Şavkar da mesajında, " Kadınların çalışma yaşamına adım atması, dünyada kadın hareketinin de başlamasına neden olmuştur. 8 mart tarihi ilk olarak 1910 yılında Ameraki'da ağır çalışma koşullarına karşı direnen ve yaşamını yitiren kadınların anısına ikinci Enternasyonal Kodngresinde Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edildi." Dedi.
Şavkar şöyle devam etti:
" Eskişehir Barosu kadın Hukuku Komisyonu olarak Toplumun yarısı baskı altındayken diğer yarısının özgür olabilmesinin mümkün olamayacağı düşüncesiyle, bütün kadınların kadınlar gününü kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.