Gün kadınlarındı

Gün kadınlarındı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de törenlerle kutlandı. Vilayet Alanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyan kadın örgütleri yaptıkları açıklamalarla “kadın-erkek eşitliğinin hayatın...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir'de de törenlerle kutlandı. Vilayet Alanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyan kadın örgütleri yaptıkları açıklamalarla "kadın-erkek eşitliğinin hayatın her alanında gerçekleştirilmesi için" çağrıda bulundular.
Atatürk Anıtı'ndaki protokol töreninde konuşan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Sabri Canbaz, Türk kadının bir çok hakkı Avrupa'nın bir çok ülkesinden önce kazandıklarını ancak kazanılan bu hakları çeşitli nedenlerle kullanamadıklarını söyledi.
Eskişehir Kadın Platformu adına açıklama yapan Nahide Uçmazbaş ise, 8 Mart'ın kadınların eşitlik uğruna can verdiği olaylar zincirini ifade eden bir gün olduğunu belirtti. Kadınların fiilen ve hukuken eşit haklara sahip olmadığını anlatan Uçmazbaş, kadına yönelik ayrımcılığın önüne geçilebilmesi için kadının karar mekanizmalarında yer almasının bir zorunluluk olduğunun da altını çizdi.
Tören sırasında AKP Kadın Kolları ile Eskişehir Kadın Platformu üyelerinin anıta çelenk koyma saatleri karışınca kısa süreli bir tartışma yaşandı. Sabah saat 09'da anıta çelenk koyması gereken AKP Kadın Kolları gecikince, saat 09.30'da çelenk koyacak olan Kadın Platformu ile sorun yaşandı.
Kadın Platformu üyeleri daha sonra kısa bir açıklama yaparak, kendilerinin hiçbir siyasi parti ile hareket etmediklerini ve karşı oldukları şeyin AKP değil, siyasi parti kimliği olduğunu belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.