"Güvenlik sıfıra indi"

"Güvenlik sıfıra indi"
CHP İl binasında düzenlenen basın toplantısında CHP İl Başkanı Erman Gölet ve CHP Eskişehir Milletvekilleri Kazım Kurt ve Süheyl Batum bir araya geldi. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum yaptığı açıklamada, 2000 yılında...

CHP İl binasında düzenlenen basın toplantısında CHP İl Başkanı Erman Gölet ve CHP Eskişehir Milletvekilleri Kazım Kurt ve Süheyl Batum bir araya geldi.
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum yaptığı açıklamada, 2000 yılında Türkiye'de terörün bitmiş olduğunu söyledi. 2000'li yıllardan sonra Kürtçe konuşma yasağının kaldırıldığını, Kürtçe yayın yapılma hakkının tanındığını hatırlatan Süheyl Batum, bugün ise ülkenin güpegündüz milletvekillerinin kaçırıldığı bir duruma geldiğini belirtti. Amerika'nın talimatıyla başlatılan bir açılım yaşandığını vurgulayan Batum, " Son dönemdeki gelişmeler Türkiye'yi çok etkiledi. Yoksulluğun kaynağı da, din ve vicdan özgürlüğünün sisteme oturmamasının nedeni bu hükümettir. Gencecik insanlarımız ölüyorsa nedeni yine şu anki iktidardır. Terörün tek sorumlusu Amerika'nın kuklası olmuş AKP'dir. Bu iktidar olduğu sürece terör önlenemez" diye konuştu.
CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da, Türkiye'nin dış politikasının iflas ettiğini, iç politikada ise güvenliğin sıfıra indiğini savundu. Son 1,5 yıldır hiçbir konuda Türkiye'nin inisiyatifinin kalmadığını belirten Kurt, " Türkiye'de CHP olmasa Hakkâri ve Suriye'deki olumsuzluklardan ve 4+4+4 yeni eğitim uygulamasında çıkacak sorunlardan kimsenin haberi olmayacak. Biz bu ortamda demokrasiyi savunan parti olarak sesimizi duyurmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. CHP İl Başkanı Erman Gölet ise Türkiye'nin zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.