GÜVENLİKTE YENI SİSTEM

GÜVENLİKTE YENI SİSTEM
Emniyet Müdürü Savaş Yücel, kısa adı MOBESE olan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu’nun 2 ay içerisinde hizmete gireceğini söyledi.Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte...

Emniyet Müdürü Savaş Yücel, kısa adı MOBESE olan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu'nun 2 ay içerisinde hizmete gireceğini söyledi.
Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Aksu Hizmet Binası'ndaki makamında ziyaret ettiği İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel'e, polisin başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi ile Yunus Emre kabartmalı bir tablo hediye etti. Eskişehir'in bugün asayiş açısından özenilen bir kent olduğunu belirten Sarar, "Eskişehir, 2 üniversitesi, sanayisi ve ticareti ile insan hareketlerinin yoğun yaşandığı önemli bir metropol konumundadır. Böyle bir metropolde her türde suça rastlanması mümkündür. Dolayısıyla kentimizin güvenliği için emniyet teşkilatımıza büyük görev düşmektedir. İşlenen suçların faillerinin bulunmasının yanı sıra, suç önleyici faaliyetlerde önem arz etmektedir. Bu açıdan ilimiz emniyet teşkilatının çok başarılı olduğunu görüyoruz. Sevmediği tek kişi suçlular olan Emniyet Müdürü'müz çeteleri, yankesicileri, kapkaççıları ve zehir tacirlerini yok etti. Kendisine ve teşkilatına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Emniyet Müdürü Yücel ise, başarıyı, polisin ve kendi başarısı olarak görmediğini ifade ederek, "Bu başarı; Eskişehir halkının, basının, kamu kurum ve kuruluşlarının el ele vererek ortaya çıkardığı, hepimize ait bir başarıdır. Göreve gelmemizin üzerinden 4 yıl 3 ay geçti. 4 yıl önce emniyet teşkilatında 7 adet eski otomobil vardı ve ayağınızı sert bir şekilde vurduğunuzda tabanı çökerdi. Bugün bu halk, emniyet teşkilatına 78 yeni araç, 28 motosiklet verdi. 'Atmacalar' olarak adlandırdığımız ekiplerimiz, bu yeni araçlarla 453 hırsızlık olayına "yıldırım" gibi el koyup, 763 şüpheliyi adli makamlara teslim ettiler. Genel bir değerlendirmeye baktığımızda ise, polis yeni araçlarla ulaştığı toplam 5 bin 600 olaya el koydu ve 4 bin 700 kişiyi adliyeye sevk etti. Böylesi çevik ve süratli bir polis teşkilatının oluşmasında Eskişehir halkının çok büyük rolü var. Eskişehir Ticaret Odası da, bize destek olan kuruluşlar arasındadır. Polisini modern araç gereçlerle donatan, 155 Polis İmdat Hattı'nı kullanan Eskişehirliler, polisine sahip çıktı. Ben böylesi bir halka şükran borçluyum" diye konuştu. Türkiye genelinde 2006 yılında bir önceki seneye göre şahsa, mala yönelik işlenen suçlarda yüzde 60'lık oranlarda bir artış olduğunu kaydeden Savaş Yücel, Eskişehir'de ise sözkonusu suçların aynı süre zarfında yüzde 11.2 aşağıya çekildiğine dikkati çekti.
İl Emniyet Müdürü Yücel, MOBESE Projesi'ni de kısa süre içerisinde başlatacaklarını açıklayarak, şunları söyledi:
"Emniyet Müdürlüğü binasının en üst katındaki bütün odaları 585 metrekarelik alanımızı, bu proje için yeniden dizayn ettik. İnşaat devam ediyor. İl Özel İdaresi bu proje için 500 bin YTL kaynak ayırdı. Ticaret Borsası'da 60 bin YTL vermeyi taahhüt etti. 30 bin YTL'sini ödediler, kalan 30 bin YTL'yi de önümüzdeki günlerde ödeyecekler. Hızlı bir şekilde MOBESE Projesi'ni hayata geçireceğiz. Büyük anlamda en sonuncu projemiz olan MOBESE'yi 2 ay içerisinde hizmete sokacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.