Hakaretle kazanılan kayıp tazminat parası

Hakaretle kazanılan  kayıp tazminat parası
Kayıp tazminat olayı kısa adı KESK olan kamu Emekçileri sendikaları konfederasyon şubeler platformu gündemine oturdu. Bundan yedi yıl önce Devlet Su İşleri Bölge Müdürü olan Ayhan Sarıyıldız ile KESK’ e bağlı Enerji yapı...

Kayıp tazminat olayı kısa adı KESK olan kamu Emekçileri sendikaları konfederasyon şubeler platformu gündemine oturdu. Bundan yedi yıl önce Devlet Su İşleri Bölge Müdürü olan Ayhan Sarıyıldız ile KESK' e bağlı Enerji yapı yol Sen (ESM) yöneticileri arasında yaşanan tartışma, hakaret davası olarak yargıya taşınmıştı. Bölge Müdürlüğü bahçesinde basın mensuplarınında tanık olduğu tartışmanın ardından başlatılan yargı sürecinde Adliye koridorlarını aşındıran sendika yöneticilerinin verdiği mücadele haklı bulunmuştu. Gazetemiz muhabiri Ali Naki Erdoğan'ın da tanık olarak dinlendiği duruşmaların ardında mahkeme heyeti Enerji Yapı Yol Sen yöneticilerini haklı bulmuştu.
MAHKUM OLDU
Enerji yapı yol Sen'in dönem başkan ve yöneticleri tarafından Devlet Su İşleri Müdürü Ayhan Sarıyıldız hakkında açtıkları davanın sonucu sendikacılar haklı çıkarak beş bin lira tazminatı kazanmışlardı. Uzun süreli bir hukuki mücadelenin ardından, dönemin bölge müdürü Sarıyıldız ceza alarak tazminata mahkum edilmişti. Verilen karar ve alınan ceza sonrası KESK' bağlı sendika yöneticileri Adliye önünde biraraya gelerek kamuoyunu da bilgilendirmişlerdi.
PARA KAYBOLDU
Hukuki sürecin ardından hakaret davasını kaybeden dönemin DSİ Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldaz, kaybettiği tazminatın bedeli olan yaklaşık ben bin lirayı ilgili mahkemenin talimatı üzerine ödemişti. Kazanılan tazminat Enerji yapı yol Sendika şube başkanı İbrahim Akgün ile yine sendika şube başkanlığı görevinde bulunan Rafet Demirbaş tarafından bir avukat aracılığı ile tahsil edildiği ileri sürüldü.
Aradan geçen uzun süreden sonra yine aynı sendikanın şu an ki yönetim kurulu başkan ve üyeleri sendikanın hakkı olan tazminatın bulunabilmesi için harekete geçtiler.
PARTİYE Mİ BAĞIŞLANDI?
Ben bin liralık tazminatın peşine düşen mevcut sendika yöneticileri parayı çektiği idda edilen şu anki Emeğin Partisi il başkanı ve eski sendika şube başkanı İbrahim Akgün ile görüştüler. Yapılan görüşme sonucu, Akgün'ün bir avukat aracılığı ile çekilen paranın Emeğin partisine bağışlandığını söylediği öğrenildi. Tazminatı alamayan sendika yöneticilerinin, Emeği il başkanı İbrahim Akgün hakkında yasal süreç başlattıkları ifade edilirken KESK şubeler platformuna geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı toplantıda tazminat olayının masaya yatırıldığı iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.