"Hakem heyetleri her yerde kurulmalı"

"Hakem heyetleri her yerde kurulmalı"
TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal, "Tüm il ve ilçelerde "Tüketici SorunlarıHakem Heyeti" kadrosu oluşturulması gerektiğini savundu. Tüketici Kanunu’nda değişiklikler yapılmasının gündemde oduğunu ifade eden Süleyman bakal,...

TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal, "Tüm il ve ilçelerde "Tüketici SorunlarıHakem Heyeti" kadrosu oluşturulması gerektiğini savundu.
Tüketici Kanunu'nda değişiklikler yapılmasının gündemde oduğunu ifade eden Süleyman bakal, aptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun" tasarısı taslağı konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Bakal , il ve ilçelerde çeşitli kurumların içinde faaliyet gösteren Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri'nin müstakil bir yapıya kavuşturulmasını talep ettiklerini belirterek, "Söz konusu değişiklikle her il ve ilçede müstakil Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri oluşturulabilir. Ayrı bir sekreteryası ve binası olmak üzere kendisine ait bir bütçeyle faaliyetlerini yürütmesi gereken hakem heyetleri, belediye, baro, ticaret, sanayi ile esnaf ve sanatkar odalarının görevlendireceği ve tüketici örgütlerinin seçeceği üyelerle, başkan dahil 5 kişiden oluşmalıdır" şeklinde konuştu.
Bakal, açıklamasında ayrıca, taslaktaki bankacılık sözleşmelerinde hiçbir surette tüketicilerden "kredi kartı üyelik, hesap işletim, dosya, ipotek fek" ücretleri gibi isimler altında bedel alınmasını engelleyen maddenin de değiştirilmeden yasalaşmasını istediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.