Hasan Erkek'in oyunları Gürcistan'da

Hasan Erkek’in oyunları Gürcistan’da
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Erkek’in üç sahne çocuk oyunu Gürcistan’da yayımlandı.Laşarela Yayınevi tarafından yayımlanan kitapta, yazarın Yaşasın Barış, Özgürlük Yarışı...

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Erkek'in üç sahne çocuk oyunu Gürcistan'da yayımlandı.Laşarela Yayınevi tarafından yayımlanan kitapta, yazarın Yaşasın Barış, Özgürlük Yarışı ve Ezgi'nin Güncesi adlı oyunları yer alıyor. Oyunları Gürcüceye Varlam Nikoladze çevirdi.
Yaşasın Barış, daha önce Kültür Bakanlığı tarafından Türkçe ve Fransızca, Esin Yayınları tarafından Türkçe, Hırvatistan'da Epicentre tarafından ingilizce olarak yayımlanmıştı. Lübnan'da, Cezayir'de ve ülkemizde (İstanbul Devlet Tiyatrosu, Bursa Devlet Tiyatrosu ve Kocaeli Bölge Tiyatrosu,... tarafından) birçok kez sahnelendi. 2005 yılından beri Cezayir'de Konstantin Devlet Tiyatrosu tarafından oynanmaya devam ediyor.
Özgürlük Yarışı, Almanya'da Frieling Yayınevi tarafından Almanca ve ülkemizde Esin Yayınları tarafından Türkçe olarak yayımlanmıştı. Ezgi'nin Güncesi ise, daha önce Gerçek Sanat Yayınları olarak yayımlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.