Hayvanlar kayıt altına alınacak

Hayvanlar kayıt altına alınacak
İl Hayvanları Koruma Kurulu , dün gerçekleştirdiği toplantıda Eskişehir genelindeki bütün hayvanların kayıt altına alınmasını kararlaştırdı. Alınan karar göre bu işi belediyeler yapacak ve kayıt altına alma işini 1 Nisan...

İl Hayvanları Koruma Kurulu , dün gerçekleştirdiği toplantıda Eskişehir genelindeki bütün hayvanların kayıt altına alınmasını kararlaştırdı. Alınan karar göre bu işi belediyeler yapacak ve kayıt altına alma işini 1 Nisan 2007 tarihine kadar tamamlayacaklar.
Hayvanları Kuruma Kurulu'nda ayrıca şehirde ev ve süs hayvanları satanların sertifakalandırılmalarını kararlaştırdı. Buna göre bu tür işleri yapanlar belirlenecek bir tavim çerçevesinde eğitimden geçirelecekler ve bu eğitim sonunda sertifika alacaklar. Sertifika almayalar ev ve süs hayvanı satamayacak.
Hayvanları Koruma Kurulu'nun aldığı kararlar şöyle: "07 Şubat 2007 tarihinde Eskişehir Valiliği İl İdare Kurulu odasında saat 11.00'de Vali Yardımcısı Faruk Eraslan'ın Başkanlığında yapılan İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısına İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Karakaya, İl Müftüsü Abdullah Ceyhan, İl Milli Eğitim Şub. Müd. Turan Kaya, İl Sağlık Müd. Şub. Müd. Esin Özkır Büyükşehir Belediyesi Dr. Orhan Köseoğlu, Büyükşehir Belediyesi Vet.İşl. Şub. Müd. Mehmet Tanrıverdi, Odunpazarı Belediyesi Sağ. İşl. Müd. İsmail Türktan, Tepebaşı Belediyesi Vet. Hek. Barbaros Taşçıoğlu, Tarım İl Müd. Vet. Hek. Yüksel Ünal, EHKD Başkanı Ayten Tutkun, EHKD Üyesi Serdar Taci Zengin'den oluşan kurul üyelerinin katılımı sonucu İl Genelindeki Bütün Hayvanların 01.04.2007 tarihine kadar belediyeler tarafından kayıt altına alınmasına ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin 13. Maddesi gereğince ev ve süs hayvanları satan kişilerin; bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak düzenlenecek eğitim programına katılarak sertifika almalarının sağlanmasına karar verilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.