Her 6 kişiden birisi icralık oldu

Her 6 kişiden birisi icralık oldu
Her hafta icra ile el konulan ortalama 35 gayrimenkul ve 10’a yakın araç satışa çıkartılıyor.Yıl boyunca 6 icra dairesinde işleme düşen dosya sayısı 90 bini aştı. Bankalar, kredisini ödeyemeyenlerden aldığı araçlar nedeniyle...

Her hafta icra ile el konulan ortalama 35 gayrimenkul ve 10'a yakın araç satışa çıkartılıyor.
Yıl boyunca 6 icra dairesinde işleme düşen dosya sayısı 90 bini aştı. Bankalar, kredisini ödeyemeyenlerden aldığı araçlar nedeniyle bunları koyacak yer bulmakta zorlanır hale geldi.
Eskişehir piyasaları 2009 yılını pekte parlak rakamlarla geride bırakmıyor.
Ekonomik krizin hayli etkili olduğu 2009 yılında her 6 Eskişehirliden birisi de icralık oldu. Geride kalan yıllardan kalan yüzbinlerce icralık dosyaya bu yılda 100 bine yakın dosya eklendi.
Eskişehir 2009 yılını pekte iç açıcı olmayan ekonomik rakamlarla geride bırakıyor. Özellikle yılın ilk diliminde krizin etkilerinin hayli yoğun yaşanması hem esnafı hemde vatandaşı hayli etkilemiş, bu durum ise piyasaları adeta kilitlemişti. Protesto olan senet sayısında yaşanan patlama, karşılıksız çeklerin artması ve nakit sıkıntısının hat safhaya ulaşması ile iş yerleri bir bir kapanırken, kentlinin alım gücü de her geçen gün tükenmişti.
Ortaya çıkan bu kaos içerisinde borcunu ödeyemeyen pek çok Eskişehirli de icra dairelerinde işleme düşerek, borç takibi altında kaldı.
Geride kalan yılın ortaya koyduğu verilere göre her 6 Eskişehirliden birisinin icralık olduğu ortaya çıkıyor.
Kentte görev yapan 7 icra dairesinde, yılın geride kalan 11 ay?nda 1nci icra dairesinde 13.124, 2nci icra dairesinde 13.032, 3nci İcra Dairesinde 13.131, 4ncü İcra Dairesinde 3.496, 5nci İcra Dairesinde 13.107, 6ncı İcra Dairesinde 19.220 ve 7nci İcra Dairesinde 18.591 dosya işlem gördü.
Bu rakamların toplamı olan 93.701 yeni icra dosyası rakamının, yıl sonunda 100 bini rahatlıkla geçmesi bekleniyor.
Bu rakamlarla birlikte ise nüfus oranına göre her 6 Eskişehirliden birisinin icra dairelerinde dosya sahibi olduğu ortaya çıkıyor.
Öte yandan özellikle kredi kartı ve kredi kullanımı sonrası ödenemeyen banka borçlarını kapsayan icra dosyaları nedeniyle, bankalar bile zor duruma düşüyor.
Ödenemeyen kredilerin karşılığı vatandaştan alınan otomobillerin konulacağı yer bulabilmekte zorluk çeken bankalar, bu konuya çözüm arıyor.
Öte yandan icra dosyaların patlaması, icra yoluyla alınan ürünlerin ihalesini de tırmandırdı.
Elde edilen bilgilere göre Eskişehir'de her hafta ortalama 35 gayrimenkul ile 10'a yakın taşıtın ihale yoluyla satışı yapıldığı ifade ediliyor.
Ortaya çıkan bu rakamlar ise 2009 yılının Eskişehir'e ekonomik anlamda pekte yaramadığını adeta ispatlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.