“HER BİR VATANDAŞIMIZIN OYU BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

“HER BİR VATANDAŞIMIZIN OYU BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”
Seçim güvenliğine ilişkin konuşan CHP Eskişehir Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ulaş Kutlu, “Bilinsin ki, bugün gerek kırsalda gerekse merkezde, her bir vatandaşımızın oyu bizim için kıymetlidir hedefi ile yola çıktık” dedi.

CHP Eskişehir İl Hukuk Komisyonu tarafından seçim güvenliğine ilişkin il binasında basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında CHP Eskişehir Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ulaş Kutlu, CHP Odunpazarı Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Muratcan Cırık ve CHP Tepebaşı İlçe Sekreteri Talat Yalaz konuşma yaptı.

“HER VATANDAŞIN OYU KIYMETLİDİR”

CHP İl Hukuk Komisyonu olarak, tarihi 14 Mayıs seçimleri için çalışmalarına başladıklarını ifade eden CHP Eskişehir Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. N. Ulaş Kutlu, “Bu kapsamda, geçmişte seçimlerde aktif rol almış, tecrübeli avukatlarımızdan oluşan Hukuk Komisyonu İdare Kurulunu, seçimde aktif rol almalarını istediğimiz, genç avukatlarımızdan oluşan Hukuk Komisyonu İcra Kurulumuzu kurarak seçim planlamalarımıza ve çalışmalarımıza başladık. Hem ittifakta yer alan yol arkadaşlarımızla hem de şehrimizde yer alan gönüllü tüm kuruluşlarla ilerleyen günlerde bu amaç kapsamında bir araya geleceğiz. Bilinsin ki, bugün gerek kırsalda gerekse merkezde, her bir vatandaşımızın oyu bizim için kıymetlidir hedefi ile yola çıktık. Eskişehir halkı dün olduğu gibi 14 Mayıs’ta da bu şehrin haktan, hukuktan, adaletten yana avukatlarına güvensin ve inansın. Biz avukatlar olarak, hukuktan aldığımız güç ile 15 Mayıs sabahında özlediğimiz ve beklediğimiz; demokratik, hukuktan yana bir Türkiye için tüm gücümüz ile çalışacağız” dedi.

“SEÇMEN KÜTÜKLERİ KONTROL EDİLMELİ”

Seçmen kütükleri 2 Nisan 2023 tarihi saat 17:00’ye kadar askıda kalacağını vurgulayan CHP Odunpazarı Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan yardımcısı Av. Muratcan Cırık, “Seçmen lisesine kayıt olmak veya bilgilerini düzeltmek isteyen seçmenler, depremde zarar gören afetzede seçmenler veya yurtta kalan öğrenciler, bilgilerini düzeltmek veya bulundukları yerde oy kullanmak için nüfus müdürlüklerine başvurarak kendi konularıyla ilgili formu doldurup bu form ile bizzat bir ilçe Seçim kuruluna başvurabilir veya nüfus müdürlüğünden bu formların İlçe Seçim Kuruluna göndermesini isteyebilirler. Sandığa gidebilen engelli seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullana bilmeleri, hastalığı veya engeli sebebi ile yatağa bağımlı bulunan seçmenlerin ise seyyar sandıkta oy kullana bilmeleri için www.ysk.gov.tr adresinde bulunan ilgili talep formunu doldurarak bu form ile İlçe Seçim Kuruluna başvurmaları veya İlçe Seçim Kuruluna göndermek üzere muhtarlığa bir yakını aracıyla başvurmaları gerekmektedir. Tekrardan hatırlatmakta fayda vardır ki, yapılacak tüm bu işlemler için son tarih 2 Nisan 2023 saat 17:00’dir. Tüm vatandaşlarımızdan, muhtarlarımızdan, apartman yöneticilerimizden seçmen kütüklerini kontrol etmelerini hatalı bir bilginin olduğunu düşünmeleri durumunda itiraz için partimize bilgi vermelerini önemle rica ederiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.