Hızlı tren deneme sürüşünde

Hızlı tren deneme sürüşünde
Ankara-İstanbul hızlı tren hattının ilk etabı olan Eskişehir-Ankara etabı 23 Nisan’da (yarın) deneme sürüşlerine açılıyor. Hat, taşımacılığa açılmadan önce 4 ay denenecek. Yıl sonunda taşımacılığa açılması planlanan...

Ankara-İstanbul hızlı tren hattının ilk etabı olan Eskişehir-Ankara etabı 23 Nisan'da (yarın) deneme sürüşlerine açılıyor. Hat, taşımacılığa açılmadan önce 4 ay denenecek. Yıl sonunda taşımacılığa açılması planlanan hat ile Ankara-Eskişehir arası bir saate inecek. Sözleşmesi 2000 yılında yapılan Ankara-İstanbul hızlı tren hattının, ilk etabı olan Ankara-Eskişehir hattı tamamlandı. Deneme sürüşüne yarın başlanacak olan hat, 4 ay boyunca kontrol ve test sürüşüne tabi tutulacak. Yıl sonunda yolcu taşımacılığına açılması planlanan hattın devreye girmesiyle birlikte 206 kilometrelik Ankara-Eskişehir arası bir saate düşecek.
HIZLI TREN ANKARA'DA
Uzun süredir merakla beklenen hızlı tren nihayet Ankara'ya ulaştı ve 23 Nisan'dan itibaren de deneme seferlerine başlıyor. Ankara-Eskişehir arasını 1 saat 15 dakikaya indirecek olan hızlı tren, 6 ay sürecek deneme seferleri boyunca yolcu yerine kum torbası taşıyacak. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen en büyük projelerden biri olan Hızlı Tren Ankara'ya geldi. Başbakan Erdoğan'ın 8 Haziran 2003 tarihinde start verdiği hızlı tren projesinin ilk etabı olan Ankara-Eskişehir arasında 23 Nisan'dan itibaren test sürüşleri başlıyor. Türkiye'nin ilk hızlı treni, yolculuğuna İtalya'dan başladı. Önce İstanbul'a gelen hızlı tren, demiryollarının hangarına çekilerek boyandı. Daha sonra Sirkeci Garı'ndan vapurla Haydarpaşa Garı'na götürülen tren normal hızla Ankara'ya ulaştırıldı. Ankara-Eskişehir arasında yaklaşık 6 ay boyunca denemeye tabi tutulacak olan hızlı tren, test sürüşleri sırasında, yolcu yerine kum torbası taşıyacak. Çok düşük bir hızla deneme sürüşüne başlayacak olan trenin hızı her seferinde artırılarak, saatte 250 kilometreye kadar ulaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.