"Hükümet KEY için devamlı oyalıyor"

“Hükümet KEY için devamlı oyalıyor”
Memur, 1986 ile 1995 yılları arasında maaşlarından yapılan KEY (Konut Edindirme Yardımı) kesintilerinin geri ödenmesini bekliyor.KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Ergün Uzun konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,...

Memur, 1986 ile 1995 yılları arasında maaşlarından yapılan KEY (Konut Edindirme Yardımı) kesintilerinin geri ödenmesini bekliyor.
KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Ergün Uzun konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin geçtiğimiz Haziran ayından bu tarafa ödemelerin yapılacağı tarih hakkında sürekli söz verdiğini, ancak bir türlü ödemelerin gerçekleşmediğini söyledi.
Kış mevsiminin gelmesi nedeniyle kamu emekçilerinin zaten zor olan yaşam koşullarının daha da zorlaştığının altını çizen Uzun şunları söyledi:
"KEY kesintileri 1986 ile 1995 yılları arasında yapıldı. Bu kesintiler 10 yıldır devletin uhdesinde bulunuyor. İktidar bu kesintileri faiziyle birlikte geri ödeyeceğini belirtti. Verilen tarih geçtiğimiz Haziran ayıydı. Ancak ertelenerek önce Ağustos, sonra Ekim, şimdi de önümüzdeki yıl Mart ayının sonu olarak ertelendi.
Biz artık bu oyalama taktiğinden vazgeçilmesini ve kesin bir tarih verilerek ödemenin o tarihte yapılmasını istiyoruz. Gerek toplu görüşmelerde, gerek maaş artışlarında ve sosyal haklarda kamu çalışanlarının taleplerini görmezden gelen hükümet hiç olmazsa bu konuda verdiği sözü bir an önce yerine getirmeli ve kamu çalışanlarını biraz olsun rahatlatacak bu ödemeleri yapmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.