iftar çadırlarına denetim

iftar çadırlarına denetim
Ramazan ayı nedeniyle ilimizde kurulan binlerce kişinin orucunu açtığı iftar çadır ve mekanlar denetimden geçti.Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Gıda Müh. Güzin Apaydın; "Toplu...

Ramazan ayı nedeniyle ilimizde kurulan binlerce kişinin orucunu açtığı iftar çadır ve mekanlar denetimden geçti.
Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Gıda Müh. Güzin Apaydın; "Toplu tüketim yerlerinde hijyenden uzak sağlıksız şartlarla çalışanlar oluyor, bu nedenle herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için her gün yüzlerce kişinin faydalandığı iftarını açtığı Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ne ait iftarlık çadır ve mekanları denetledik" dedi.
Güzin Apaydın şunları söyledi:
"Denetim ekiplerimiz ramazan ayı nedeniyle toplu beslenme hizmeti sunan merkez ve ilçelerdeki hazır yemek fabrikaları, aşevleri, gezici ekiplerimizce bu yerlerde çalışan kişilerin sağlık karneleri (portör muayene kartı) kontrol edilmiştir. Ayrıca bu tür işyerlerinde artezyen suyu kullananların tespiti için denetimler yapılmış, işletmede kullanılan içme ve kullanma sularından numuneler alınarak su depoları kontrol edilmiş sağlıksız şartların ortadan kaldırılması için gerekli tedbirler aldırılmıştır. Alınan su numunelerinin kimyasal ve bakteriyolojik yönden analizleri ilimiz Halk Sağlığı Laboratuar Müdürlüğünde yaptırılmıştır. Sonuçları uygun çıkmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.