İLGİNÇ MÜZE

İLGİNÇ MÜZE
Meşelik Kampusü’nde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi’nin F4 Bloğu’nda Zooloji Kulübü tarafından oluşturulan Zooloji Müzesi’nin açılışı, büyük ilgi gördü. Açılışını, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Halil Buttanrı...

Meşelik Kampusü'nde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi'nin F4 Bloğu'nda Zooloji Kulübü tarafından oluşturulan Zooloji Müzesi'nin açılışı, büyük ilgi gördü. Açılışını, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Halil Buttanrı ile Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Şahin'in yaptığı ve onlarca sürüngen, kuş, böcek türünden 496 hayvan örneğinin yer aldığı müzede, fosil sergisi de izlenime sunuldu. Müzenin kurucularından Yard. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, müzede sergilenen tüm örneklerin fosiller dışında Anadolu'da yaşayan canlılara ait olduğunu belirterek, "Anadolu, Avrupa kıtasının iki katına yakın canlı çeşitliliğine sahiptir.
Dünyada kıta özelliği gösteren en küçük kara parçasıdır. Ekolojik türlerin büyük kısmı, Anadolu'dan dünyaya yayılmıştır. Çok değerli bir kara parçası olan Anadolu'nun bu konuda envanterini çıkarmak, neye sahip olduğumuzu bilmek istiyoruz. Bunu gelecek nesillere bırakmak istiyoruz. Neyin kaybolduğunu, neyin yeni geldiğini öğrenmeleri için kayda alınmış, ciddi prensiplerle örnekleri tutulmuş bu tür müzelere ihtiyaç var" dedi.
Biyolojik çeşitlilik ve tüm doğal kaynakların gelecek kuşaklara bırakılacak gerçek miras olduğunu kaydeden Çalışkan, "Bu sebeple biyolojik çeşitlilik ve Anadolu'nun biyolojik öneminin anlaşılması, topluma duyrulması ve gelecek nesillere aktarılması büyük önem taşımaktadır. Müzedeki örneklerin hiç biri sergilenmek için öldürülmedi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.