İnanılmaz iddia

İnanılmaz iddia
İstikbal’in önceki gün ortaya çıkarttığı “Kooperatif yolsuzluğu iddiası” haberi Eskişehir kamuoyunda büyük yankı yarattı.Aralarında profesörlerin, emekli emniyet müdürleri ile 64 yatırımcının ortak olduğu S.S. Mavi...

İstikbal'in önceki gün ortaya çıkarttığı "Kooperatif yolsuzluğu iddiası" haberi Eskişehir kamuoyunda büyük yankı yarattı.
Aralarında profesörlerin, emekli emniyet müdürleri ile 64 yatırımcının ortak olduğu S.S. Mavi Cennet Yapı Kooperatifindeki yolsuzluk soruşturması genişletirilse inanılmaz iddiaları da beraberinde getiriyor.
Kooperatif mağdurlarının sekiz yönetici hakkında Cumhuriyet Savcılığına, örgüt kurmak, kurulan örgüt vasıtasıyla kooperatif üzerinden haksız menfaat temin etmek, suç örgütüne üye olmak, sahtecilik, zimmet, dolandırıcılık, naylon fatura düzenlemek gibi suçlardan şikayetçi olmalarının hemen ardından operasyon başlatıldı. Bakanlık görevlisi ve polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında ilkolarak kooperatif üyesi ve aynı zamanda Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan D.A. polis tarafından gözaltına alınmıştı.
Operasyonu derinleştiren kaçakcılık ve organize suçlar şube ekipleri son olarak dört yöneticiyi de şikayet üzerine gözaltına aldı. 64 ortaklı yapı kooperatifindeki yaşanan olaylar bununla kalmazken şube müdürü ve kooperatif üyesi D.A. ile yine kooperatif üyesi H.K. adlı üyenin sözkonusu kooperatif hesabından kendi hesaplarına yüklü mitarda para aktardıkları iddia edildi.
İki yöneticinin S.S. Mavi Cennet Yapı Kooperatifi banka hesabından kendi hesaplarına aktardıkları para miktarının belgelendiğini de yeni iddialar arasında yer aldı.
Kooperatif yolsuzluğu iddiası ile başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.