İNHİSAR BELEDİYESİ'NE TAHSİS EDİLEN BİNA MECLİS GÜNDEMİNDE

İNHİSAR BELEDİYESİ'NE TAHSİS EDİLEN BİNA MECLİS GÜNDEMİNDE
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediyesi’nin kendi bölgesindeki vakıflara ait bir binanın, Odunpazarı Belediyesi yerine Bilecik’in AK Partili İnhisar Belediyesi’ne tahsis edilmesini meclis gündemine taşıdı.

Eskişehir’de son olarak Odunpazarı ilçesi sınırları içerisindeki bir taşınmazın CHP’li Odunpazarı Belediyesi yerine Bilecik’in AK Partili İnhisar Belediyesi’ne tahsis edildiğini söyleyen Çakırözer, “21 yıllık AKP iktidarı, son günlerinde dahi Eskişehir'imizi ‘Cumhuriyet Halk Partili belediyelere oy verdiler’ diye cezalandırıyor. İş artık şirazesinden çıkmış durumda. Odunpazarı Belediyemizin depremzedeler ve öğrenciler için kullanmak istediği kendi bölgesindeki vakıflara ait bir bina, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından gidip Bilecik'in AKP'li İnhisar Belediyesine tahsis ediliyor. Eskişehir nere, İnhisar nere? Bunun adı Eskişehir düşmanlığı değil de nedir?” dedi.

“CHP’YE OY VERDİ DİYE CEZALANDIRIYORLAR”

Eskişehirlilere yönelik yapılan ayrımcılığın ilk olmadığını söyleyen Çakırözer, şöyle konuştu:

“Bakın, bu ilk de değil, AKP'li belediyeler üzerinde okul, cami bulunan arsaları bile hazineye borçlarının karşılığı verebilirken Eskişehir Tepebaşı Belediyemizin önerdiği yüzlerce imarlı arazi yine CHP'li belediyeden geliyor diye reddediliyor. Bitmedi, yerel seçimler öncesi temel atılan Seyitgazi ilçemizdeki kültür merkezi belediyeyi CHP kazanınca yarım bırakıldı. Boy boy afişlerle yapılacağı duyurulan Kırka Devlet Hastanesi’nin yerinde hâlâ yeller esiyor. Belediyelerimizin hayırsever yurttaşlarımızın bağışlarıyla oluşturduğu aşevi hesaplarına bile el koydu bu iktidar!”

“MİLLET SANDIKTA DERSİNİ VERECEK”

Eskişehir’in merkez ve ilçelerinde çiftçinin, üreticinin, esnafın, emeklinin, emekçinin dertlerini sıralayan Çakırözer, “Alpu’nun göğsüne zehir santrali kurulmak istenmesi tesadüf değildir. Alpu’nun, Mihallıçcık’ın yolunun yıllarca yapılmaması, süt diyarı Beylikova’da çiftçinin süt veren ineklerini kesime göndermesi, Mahmudiye’de patateslerin soğanların depolarda çürütülmesi, Çifteler’de çiftçinin susuz bırakılması, İnönü’de, Günyüzü’nde, Sivrihisar’da pancar çiftçimizin toprağa küstürülmesi tesadüf değildir. Seyitgazi ve Han ilçelerimizin komşu illerinin ilçelerine yapılan yardımı alamaması kader değildir” dedi.

“Hem Eskişehirliler, hem de 85 milyon 45 gün sonra milleti bölen, ayrıştıran bu zihniyete sandıkta son verecek” diyen Çakırözer, “Eskişehir’de ve Türkiye’nin dört bir yanında milletin eşit hizmet aldığı, yönetenlerin herkesi kucakladığı yeni Türkiye’yi hep birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.