İnşaat sektörüne AB standardı geliyor

İnşaat sektörüne AB standardı geliyor
MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, hükümetin yıllardan beri üzerinde çalıştığı ve inşaat sektörünü AB standartlarına göre yeni baştan düzenleyen yasanın Meclis’ten geçtiğini ifade etti.Türk İnşaat...

MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, hükümetin yıllardan beri üzerinde çalıştığı ve inşaat sektörünü AB standartlarına göre yeni baştan düzenleyen yasanın Meclis'ten geçtiğini ifade etti.
Türk İnşaat sektörüne Avrupa Birliği (AB) standartlarını getirecek düzenlemelerin kanunlaştığı ve yeni standartların 1 Ocak 2012'den itibaren yürürlüğe gireceği bildirildi.
Konuya ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, MÜSİAD Hatay Şubesi tarafından İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı'nda 12 Aralık Cumartesi günü düzenlenen, ''İnşaat Sektörü 2009 Yılı Analizi ve 2010 Yılı Beklentileri'' konulu Türkiye İstişare Toplantısı'na Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in de katıldığını kaydetti. Bakan Demir'ın inşaat sektörüne çeki düzen vermek ve sektörü AB standartlarına kavuşturmak için uzun zamandan beri yaptıkları çalışmaların kanunlaşarak Meclis'ten çıktığını duyurduğunu belirten Yılmaz, "Sayın Bakan inşaat sektörümüzü AB standartlarına ulaştıracak kanuni düzenlemelerin TBMM'den çıktığını ve Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulduğunu söylediler" dedi.
ARTIK BELGESİZ USTA
ÇALIŞTIRILAMAYACAK
İlgili kanunun Türk inşaat sektöründe yeni bir çığır açacağını kaydeden Yılmaz, 1 Ocak 2012'den itibaren yürürlüğe girecek kanunun getirdiği yeniliklerle ilgili olarak şu bilgileri verdi: "İnşaat sektörümüzdeki aksaklıkları, yanlışlıkları, eksiklikleri düzeltmeyi, gidermeyi amaçlayan kanuni düzenlemelerle kanunun yürürlüğe gireceği 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Bayındırlık Bakanlığı'ndan belge almayan hiçbir vatandaş, özel yapı alanında inşaat ruhsatı alamayacak. Bir başka önemli husus; sigorta ve vergi borcu olanlar yeni bir inşaata başlayamayacaklar. 2012'nin başından itibaren ruhsat proje ve eklerine yapı yapma kavramı kaldırılıyor ve imar tadilatına sıkı denetim getiriliyor. Bu kapsamda inşaatlarda belgesiz usta da çalıştırılamayacak. Getirilen düzenlemelerle sektör disiplin altına alınacak. Düzenlemelerin sektörümüze olumlu katkılar sağlayacağını umuyoruz. Konuyla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Elde ettiğimiz bilgileri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.