İşgücü yetiştirme projeleri için 7 milyon TL harcandı

İşgücü yetiştirme projeleri için 7 milyon TL harcandı
İşgücü yetiştirme faaliyetleri ve Toplum Yararına Çalışma Programı için bugüne kadar 7 milyon 779 bin lira harcandığı bildirildi.Eskişehir İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda konuşan İş-Kur İl Müdürü...

İşgücü yetiştirme faaliyetleri ve Toplum Yararına Çalışma Programı için bugüne kadar 7 milyon 779 bin lira harcandığı bildirildi.
Eskişehir İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nda konuşan İş-Kur İl Müdürü Ergün Peker, iş bulma ve meslek edindirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Eskişehir İl Müdürlüğü'müzce işgücü yetiştirme faaliyetleri adı altında eğitim için 6.5 milyon lira, Toplum Yararına Çalışma Programı için de 2 milyon 709 bin 373 lira olmak üzere toplam 9 milyon 209 bin 373 lira ödenek ayrıldı. Bugünü kadar 5 milyon 181 bin 924 lira ödenek eğitim faaliyetleri, 2 milyon 617 bin 936 lira ödenek de Toplum Yararına Çalışma Programı için harcandı" dedi.
Peker, kurumda kayıtlı işsizlere yönelik İş-Kur İl Müdürlüğü'nce muhtelif mesleklerde 92 kurs açıldığını ve bu kurslarda 2 bin 42 kişinin eğitim gördüğünü sözlerine ekledi.
Eskişehir Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda Vali Mehmet Kılıçlar başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, ilgili kurum müdürleri, ETO ve ESO ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.