İstanbullu bayanlar Odunpazarı'na hayran kaldı

İstanbullu bayanlar Odunpazarı’na hayran kaldı
Odunpazarı Bölgesine ve tarihi evlere sahip çıkmak, bölgeyi gün yüzüne çıkartmak ve sahip olunan tarihi zenginliği değerlendirmek amacıyla Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı tarafından hayata geçirilen Odunpazarı...

Odunpazarı Bölgesine ve tarihi evlere sahip çıkmak, bölgeyi gün yüzüne çıkartmak ve sahip olunan tarihi zenginliği değerlendirmek amacıyla Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı tarafından hayata geçirilen Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi çalışmaları devam ederken, bölge ziyaretçisiz gün geçirmiyor. Hem şehir içi, hem şehir dışı, hem de yabancı ülkelerden gelen konuklara ev sahipliği yaparak, şehrimizin ve ülkemizin bilim, sanat, siyaset ve basın çevresinden bir çok önemli konuğun, öğrencilerin, tarihi değerlere ilgi duyan vatandaşların dikkatini çekiyor.
Eskişehir' e düzenlenen bir tur vasıtasıyla İstanbul' dan gelen 40 kişilik gurup, Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi' ni yerinde görmek ve restore edilen evler hakkında bilgi almak için Odunpazarı Bölgesine ziyarette bulundular. İstanbullu iş adamlarının eşleri olan bayanlar Odunpazarı Bölgesine büyük ilgi gösterdiler. Bölgeye geldiklerinde kendilerini karşılayan Odunpazarı Evleri Koruma ve Yaşatma Proje Koordinatörü Hüsnü Kaptan ve Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Yasin Uğur ile restore edilen evleri, Eskişehir' in yeni ticaret merkezi Atlıhan Çarşısı' nı, Kurşunlu Cami ve Kervansarayı' nı gezen gurup, Odunpazarı Bölgesi ve Burhan Sakallı' nın bölgedeki çalışmaları hakkında merak ettikleri her konuyu sorarak geniş bilgi aldılar. Özellikle Atlıhan Çarşısı' nda uzunca bir süre kalan ve lületaşı sanatını icra eden dükkanlara ilgi gösteren konuklar, bölgedeki çalışmalardan çok etkilendiklerini belirterek, bol bol fotoğraf çektiler.
Projenin başında "çok yakın bir gelecekte bu çalışmalar semeresini verecek ve Odunpazarı; çarşıları, hanları, alış veriş merkezleri, kır kıraathaneleri, restoranları, kültür merkezleri, butik otelleri, ışıltılı sokakları ve Türkiye' nin en iyi korunmuş tarihi ve mimari dokusu ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı bir bölge haline gelecektir" diyen Başkan Burhan Sakallı, çalışmalar henüz tamamlanmadığı halde bölgenin bu kadar yoğun bir ilgi görmesinin şaşırtıcı bir durum olmadığını, gelecekte çok daha fazla konuğa ev sahipliği yapacak bir cazibe merkezi olacağını ve bu durumdan tüm Eskişehirlilerin en az kendisi kadar memnuniyet duyması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.